Spor giyim reklamlarında genellikle karşılaştığımız tutum; hedef kitleyi hareketli bir yaşam tarzını benimsemeye cesaretlendirmek, motive etmek üzerinedir. Pek çoğumuzun da bildiği gibi bu, gerçek hayatta her zaman karşılık bulmaz.

Konuklarının yer aldıkları parodi reklamlara bir yenisini ekleyen Saturday Night Live, spor giyim reklamlarına gerçeklik penceresinden bakarak “Herhangi bir spor giyim ürününü satın alıyorsanız muhtemelen işin ‘spor’ kısmından çok ‘rahatlık’ kısmı için alıyorsunuzdur” dedi ve Nike’ın reklamvereni olduğu bir parodi reklam kurguladı.

Markanın sözde yeni ürünü Pro-Chiller Leggings’in tanıtıldığı reklam filminde hikâye tam da olması gerektiği gibi ilerlerken objektifin koltukta oturan Aidy Bryant’a dönmesiyle işler değişiyor. Pro-Chiller Leggings ile koltuğun bir ucundan yatağa, yataktan koltuğun diğer ucuna yani her yere gidebileceğini söyleyen Bryant, taytın ne kadar kullanışlı olduğunu anlatıyor. İzleyicileri “biraz gerçekçi olmaya” davet eden Kate McKinnon ise spor taytlarının hem pijama hem pantolon hem de peçete olarak kullanılabileceğinden bahsediyor.

Kaynak