Bu yazıda, Kurumsal İtibar Yönetimi kavramının ülkemizde tanınmasına öncülük eden, Stratejik İletişim Yönetimi alanında akademik ve profesyonel birikime sahip ve Mart 2017’de İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA tarafından mesleğe katkılarından dolayı Şeref Kürsüsü ile onurlandırılan Salim Kadıbeşegil’in biyografisini ele alacağız.

Salim Kadıbeşegil 1977 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştur. 1975 yılında profesyonel iş yaşamına önce Demokrat İzmir daha sonra Günaydın gazetelerinde muhabirlik ve sayfa sekreterliği ile başlayan Kadıbeşegil, 1978’de Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda Basın Müşaviri olarak görev yapmıştır.

1979-1981 yılları arasında Washington D.C.’de Türkiye Büyükelçiliği Basın Müşavirliği’nde Basın Ataşe Yardımcısı statüsünde diplomat olarak çalışan Kadıbeşegil, 1982 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapmıştır.

1984 yılında İzmir Turyağ/Henkel’de Halkla İlişkiler Müdürü ve Pazarlama Koordinatörlüğü görevini bir arada sürdürdükten sonra 1988 yılında Alman Hipp-Werk şirketinin ortaklık yatırımı olan Hippsan’da Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

1990 yılında
stratejik iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında faaliyet gösteren ORSA Halkla İlişkiler Şirketi’ni kuran Kadıbeşegil, halen ORSA’nın Kurucu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
1999-2004 yılları arasında merkezi Londra’da bulunan Uluslararası İletişim Danışmanları Birliği,ICCO’da ülkemizi Yönetim Kurulu Üyesi olarak temsil etmiştir. 

Salim Kadıbeşegil, 2001-2011 yılları arasında merkezi New York’ta bulunan “The Reputation Institute”un Türkiye temsilciliğini yürütmüştür.

Capital Dergisi’in “En Beğenilen Şirketler” ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” araştırma projelerine danışmanlık veren Kadıbeşegil, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Buğday Ekolojik Dönüşüm Derneği, Türkiye Bilim Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerinde aktif görevlerde bulunmuştur.

Salim Kadıbeşegil, iletişim alanındaki 40 yıllık bilgi birikimi ve profesyonel deneyim içerisinde yayınlanmış 8 kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplar sırasıyla şöyledir;

“Halkla İlişkilerin Temel İlkeleri,1986”
“Halkla İlişkiler Reçeteleri, 1992”
Halkla İlişkiler Reçeteleri, 1992”
Halkla İlişkilere Nereden Başlamalı?, 1997”
Kriz Geliyorum Der, 2002”
İtibar Yönetimi, 2006”
Şimdi Stratejik İletişim Zamanı, 2009”
Oyun Bitti, 2012″
“Ya Kuşlar Rüzgâr Güllerine Çarparsa!” 2015 (Blog yazıları derlemesi)
İtibar Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Ders Kitabı 2016″

Halkla İlişkiler, Stratejik İletişim, Kurumsal İtibar Yönetimi, Kriz İletişimi, Kurum içi İletişim konularında yerli ve yabancı yayınlarda yayımlanmış 100’den fazla makalesi bulunan Kadıbeşegil, 2014 yılına kadar Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Liderlik Yönetimi dersleri verdi.

Uluslararası Marka ve İtibar Yönetimi Topluluğu  (INBREC) Yönetim kurulu üyesi olan Kadıbeşegil, Kurumsal İtibar Yönetimi, Stratejik İletişim konularında  yerli ve yabancı çok sayıda şirkete Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve CEO düzeyinde danışmanlık vermiştir.

Kaynak için tıklayın!