Bu yazımızda okulumuzun değerli öğretim görevlisi, çevre ve hayvan dostu, halkla ilişkiler sektörünün deneyimli isimlerinden Bârika Göncü’nün biyografisini paylaşacağız.

Bârika Göncü, Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. İngilizce okutmanlık, Gözlem Yayınlarında editörlük ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nda Festival Program Koordinatörlüğü gibi çalışmalarının ardından Mensucat Santral ve Santral Holding’in Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı.

3 yıllık Barajans Genel Müdürlüğü’nden sonra 1997 yılında iletişim danışmanlığı sunmak üzere BG İletişim’i kurdu. Göncü, 1997-2011 yılları arasında BG İletişim’in ajans başkanlığını yürütmüştür.
1999-2011 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı’nda yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi. 2011 yılından bu yana ise okulumuzda tam zamanlı öğretim görevlisi olarak teorik eğitimin yanı sıra sektöre dair değerli tecrübelerini de öğrencilerine aktarmaktadır.

Bârika Göncü, stratejik iletişim, kriz iletişimi, itibar yönetimi, halkla ilişkilerde etik değerler ve kurumsal iletişim konularında önemli tecrübeye sahiptir. İlaveten, İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Yüksek Lisans Programı’nda Stratejik İtibar Yönetimi dersi vermektedir.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nde (TÜHİD) yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Göncü, halen İDA Etik Kurulu üyesidir.

Kıymetli hocamız Bârika Göncü ile Hoş Sohbet bölümünde yapmış olduğumuz röportajımızı okumak ve önemli nasihatlerinden yararlanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak için tıklayın