Konu çocuklar olduğunda evimizin her şeyi IKEA’nın güzel projelerini hatırlıyoruz. Şirket, güzel projelerine bir yenisini daha ekledi, bu sefer ilhamını nesli tükenmekte olan hayvanlardan aldı.

Bu yeni serinin içinde aslanlar, pandalar, orangutanlar ve filler var. Oyuncak serisinin amacı, ailelerin çocuklarına sürdürülebilir yaşamı daha kolay anlatabilmeleri. Daha büyük çocuklar ise oyuncaklarla beraber renkli ve öğretici kitaplarla tek başlarına öğrenebilecekler. Djungelskog (yabani orman) ve Urksog isimli iki pelüş oyuncak serisi, nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Aslında sundukları içerik de mesajı kadar sürdürülebilir. Polyester ve geri dönüştürülmüş plastik şişe atıklarından üretilen lifler, sürdürülebilir pamuktan oluşuyor. Ayrıca her biri yanında bir hikaye kitabı ile gelen oyuncaklar, ‘ailelerin sürdürülebilirlik hakkındaki sorularını yanıtlamalarına destek olmak ve daha büyük çocuklara da kendi başına öğrenme imkanı sağlıyor.’

 ‘Sürdürülebilirlik konusunda çocuklarla nasıl bağ kurabiliriz?’ sorusu ile koleksiyonun hikayesinin ana teması ortaya çıkmış. Bizler bilinçli birer birey olarak sürdürülebilir yaşamı korumak için neler yapmamız gerektiğini araştırmalıyız. Dünyanın yaşanılabilir bir yer olmaktan çıkmaması için de bizden sonraki nesle yani çocuklarımıza da bu bilinci aktarmamız gerekiyor. Bunun için geç kaldığınızı düşünüyorsanız, belki bu haberi okuduktan sonra harekete geçmek isteyeceksiniz!