İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Festival’i Project’04, “Sınırlar” kavramsal çerçevesiyle, 8 Mayıs, dün santralistanbul Kampüsü’nde başladı. Festival 8-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sergi ise 8-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak.

Festival bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin projelerinin sergilenmesi ile başladı ve BİLGİ Gastronomi Kulübü’nün hazırladığı özel menü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yenilikçi ve özgün öğrenci müzik gruplarının konseriyle devam etti.

Eğer sergide neler olacak diyorsanız; sergi de Görsel İletişim Tasarımı, Sinema ve Televizyon, Sanat ve Kültür Yönetimi, Medya ve İletişim, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Dijital Oyun Tasarımı, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları öğrencilerinin yıl boyunca ürettikleri projeler sergilenecek. Sergi Enerji Müzesi’nde ve ÇSM Ana Galeri’de devam edecek. Festivalin “Sınırlar” olarak belirlenen kavramsal çerçevesi “Öte-Beri” üzerinden ele alınıyor. Teknoloji ana sponsorluğunu da Casper üstlendi.

 Halkla ilişkiler öğrencileri olarak güz döneminde dijital iletişim çağı üzerine düzenlediğimiz “Yeni Gelenek Dijital Gelecek” adlı seminerimizden kesitleri sergi alanında görebilirsiniz. Diğer bölüm öğrencilerinin projelerine gelecek olursak, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı öğrencilerinin RGB canlı yayın programlarından kesitler; Sinema ve Televizyon öğrencilerinin kısa metraj film projeleri; Reklamcılık öğrencilerinin Uluslararası Af Örgütü gibi sivil toplum örgütleri ve farklı kurumlar için yaptıkları kampanya ve afiş çalışmalar olacak. Bu sene ilk defa bu festivale katılan Dijital Oyun Tasarımı öğrencilerinin yıl boyunca “sınır” teması üzerinden geliştirdikleri oyun çalışmaları sergilenecek.

 Festival kapsamında çeşitli konferanslar ve konuşmalar da gerçekleşecek. Bu konferanslar 10-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. 18 Mayıs’ta Ayhan Kaya, Pınar Uyan Semerci, Uğur Tanyeli, Suraiya Faroqhi, Alan Duben, Bülent Erkmen ve CANAN’ın katılımlarıyla gerçekleşecek konferans ve 10 ve 22 Mayıs tarihlerinde yapılacak “Açık Hava Konuşmaları” kapsamında Sedat Girgin, Bülent Gültek, Gökçe İrten, Maya Yıldırım, Burak Kabadayı’nın katılacağı buluşmalarda alanında uzman birçok insan bizlerle birlikte olacak.

 

 15-16 Mayıs tarihlerinde de performanslar ve film gösterimleri olacak. 15 Mayıs’ta santralistanbul Kampüsü E3 Binası’nın 103 no’lu salonunda İletişim Fakültesi öğrencilerinin son yıllarda ürettikleri filmler, yönetmenlerin katılımıyla gösterilecek. 16 Mayıs’ta ise, Sahne Sanatları öğrencilerinin Beliz Demircioğlu’nun danışmanlığında  “Bedenler&Teknolojiler” dersi kapsamında kurguladıkları performansları santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek. Gösterimlerin ardından performanslar üzerine bir konuşma gerçekleştirilecek.

 Festival kapsamında aynı zamanda çeşitli atölyeler yapılacak.14 Mayıs Pazartesi günü, Özgür Devrim Akçay yönetiminde “Perküsyon ve Beden Perküsyonu” Atölyesi ile Müjde Mısırlı’nın eğitmenliğinde Yoga Atölyesi gerçekleştirilecek. 23 Mayıs Çarşamba günü Sahne Sanatları Programı “Yönetmenlik ve Prodüksiyon” dersi kapsamında öğrencilerin İkinci Yeni şairlerinin şiirlerinden esinlenerek oluşturdukları  “Metafor” performansının ardından, aynı gün saat 18.00’de atölye süreci üzerine Fulya Peker ile bir toplantı gerçekleştirilecek.

Bu dolu dolu geçecek festivali kaçırmamanızı öneriyoruz. Festivale gitmişken mutlaka İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler son sınıf öğrencileri olarak düzenlediğimiz seminerden görüntülere de bakmayı unutmayın!