Saint Benoit Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi. Daha sonra Oxford Academy of English’te eğitim gördü. Çalışma hayatına 1975 yılında Pars Tuğlacı’nın Türkiye Ansiklopedisi’nde Araştırma Görevlisi ve Metin Yazarı olarak başladı. Proje sorumlusu olarak 1981 yılında girdiği A&B Halkla İlişkiler’de önce genel müdür oldu, 1995 senesinde de şirketi devraldı.

2004 yılında sektöründe öncü sayılacak bir uygulamayı hayata geçirerek çalışanlarının da hissedarı olduğu yeni bir yapıyla önce A&B İletişim A.Ş.’yi, ardından kardeş şirket Artı C’yi kurdu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, Winpeace Türkiye Yunanistan Barış İçin Kadın Girişimi, Kültür Bilinçini Geliştirme Vakfı ile TÜRSAK Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nı gönüllü olarak destekliyor.

Meslek hayatı boyunca kültür-sanat projelerinin tasarım ve danışmanlığını yapan Sibel Asna, yaşam amacı olarak tanımladığı “toplumsal gelişim” hedefiyle sivil toplum kuruluşlarının en büyük destekçileri arasında yer alıyor. Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Ermenice biliyor.

Sibel Asna, 2004 yılında, çiftliğinin bulunduğu İzmit Akmeşe’de çevre halkına gelir kaynağı yaratmayı amaçlayarak lavanta yetiştiriciliği ile tarım ve tarım ürünleri pazarlamasına yöneldi.

Sibel Asna’nın, IPRA, IPRN, IPR, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği gibi pek çok yerli ve yabancı meslek kuruluşu tarafından verilen ödülleri bulunuyor.

http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/halkla-iliskiler-sektorune-onculuk-eden-15-duayen/