Bilim-kurgu Filmlerinde sürekli izlediğimiz sahneler, günümüzde bir bir gerçeğe dönüşüyor oldu. Şu zamanlar olma ihtimalini çok da yüksek görmediğimiz mikroçip efsanesi ise İsveç’te gerçeğe dönüştü.

İsveç’te deri altına enjekte edilen “çip kimlik” dönemi başladı. İsveçliler, deri altına enjekte edilen pirinç tanesi büyüklüğündeki çiplerle, kimlik kartı, tren bileti ya da anahtarını derilerinde taşıyabilecek. İsveç yolcuları seyahat ödemelerini dahi vücuduna yerleştirilen bu çipler ile yapabilecek.

Haziran ayında ilk kez 100 İsveçli üzerinde denenen deri altı mikroçipler, bugün ülkede 3 binden fazla kişi tarafından kullanılıyor. İsveçliler böylece el derilerinin altına takılan çipleri ile seyahat görevlisinin telefonuna okutarak biletlerini göstererek işlerini kolaylıkla halledebilecek. Öte yandan ülkede seyahatler için yeni kullanılmaya başlanan bu yöntem, ofis giriş-çıkışı ve yemek ödemesi gibi farklı birçok alanda en az 20 bin kişi tarafından hali hazırda kullanıldığı söyleniyor.

Ayrıca, İsveç’te mikroçipler ödemeler içinde temassız NFC uyumlu banka kartları olarak aktif bir şekilde kullanılabilecek.

Bugün yapılan çok sayıda denemenin sonucu, çiplerin kusursuz bir noktaya geldiği ve ülke içerisinde her geçen gün artacağı şeklinde.

Kaynak için tıklayınız.