Perakende sektörünü günümüz teknoloji çağına uyumunu sağlayacak olan yeni sistem olan Sensormatic, yeni dijital fiyat etiketleri ile alışveriş esnasında etiketteki fiyat ile kasadakinin birbiri ile aynı olmasını sağlayarak akıllı alışveriş imkanı sunuyor.

Çoğumuzun yaşadığı tipik bir durumdur : Markette reyonda beğendiğiniz ürünün hemen altında yazan satış fiyatının kasada değişiklik göstermesi ile kasa kenarına bırakılmış ürünler. Bir konserve kutusu satın aldığımda kutuda 11,99 TL olan fiyatın kasada 13,99 TL okunması. Kasada karşılaştığım fiyat farkının çok mühim olmaması ancak böyle bir farkla karşılaşıldığında ya sohbetini geçirir yada değişen bir yüz ifadesine bürünürüm, bunu hepimiz yaşıyoruz. Bu durum birden bir panik havası yaratır ve kasiyer hızla ürünün bulunduğu rafa giderek fiyatları kontrol eder.

Sensormatic’in sunduğu elektronik fiyat etiketi çözümü bunun önüne geçmeyi hedefliyor. Önce jet kasalar ile klasik market kültürü değişmeye başlamıştı şimdi ise reyonlarda rafa yerleştirilen etiketler, akıllı sensörleri ve anlık güncellenebilen dijital fiyat ekranı sayesinde stok takibini, ürün yönetimini, fiyatlarda yapılacak güncellemeleri ve mağaza içi anlık promosyonları daha iyi yönetmeyi sağlayacak. Siz alışveriş esnasında gezerken gözünüze ilişen bir ürün hakkında doğru ve kasada değişmeyen fiyatı ile satın alabileceksiniz. Kablosuz olarak çalışan etiket teknolojisi, fiyat güncellemelerini merkezi bir sistem üzerinden hızlı ve hatasız yapmaya imkan tanıyarak mağaza personelinin yükünü de hafifletiyor. Uygulama son derece verimlilik ve konfor sağlıyor. 90 bin ürünün fiyatını bir saat içinde değiştirebilen sistemde tüm fiyatların tek merkezden kontrol edilmesi, reyon ve kasa arasındaki her türlü fiyat tutarsızlığının önüne geçiyor. Böylece mağaza içi operasyonları iyileştiren perakendeciler, sahip oldukları iş gücünü daha yüksek katma değerli süreçlere yönlendirebiliyor.

KONFORLU VE HIZLI ALIŞVERİŞ YAPABİLEN MÜŞTERİNİN ALIŞVERİŞ DENEYİMİ

Alışveriş esnasında ürün arayarak zaman kaybı yaşayan müşterilere elektronik fiyat etiketleri ile gerçek bir çözüm sunan bu uygulama ile müşteriler, satın alacakları ürünlerin listesini mağazaya gelmeden hazırlayarak fazladan zaman kazanabiliyor. Perakendecilerin kendi uygulamalarıyla entegre çalışan bu sistem sayesinde müşteri mağazaya girdiği anda, satın alacağı tüm ürünleri sepetine atabileceği en verimli rota uygulama üzerinde görüntüleniyor. Böylelikle müşteriler alışverişlerini en hızlı biçimde tamamlayıp, vaktini daha verimli kullanabiliyor.

Kaynak için tıklayınız.