Geçtiğimiz günlerde Apple, iOS 12’nin bir parçası olan ARKit 2.0 ‘yi tanıttı. Arttırılmış gerçekliği daha da ileriye taşıyacak olan bu en son sürüm, performans iyileştirmeleri, çok oyuncu desteği ve daha fazlasını bir arada bizlere sunuyor.

Apple, yeni ARKit’in, yoğun çalışmaları sonucunda iyileştirmeler içerdiğini söyledi :
Geliştirilmiş yüz izleme, gerçekçi render3B nesne algılama, kalıcı deneyimler – paylaşımlı deneyimler üzerinde yapılan iyileştirmelerden başlıcaları.

Apple’ın tanınan ismi Craig Federighi, artırılmış gerçeklik deneyimini izleyicilerin görmelerine olanak tanıyan belirli bir paylaşımlı deneyim özelliği tanıttı. Apple ayrıca Lego’dan yetkilileri, ARKit’le oluşturulmuş Lego Studio uygulamasını sergilemek için sahneye çağırdığı bir demo gösteri düzenledi.

Yapılan demo gösteriminde, Lego’nun uygulamasına aynı anda iki farklı iPad’den bağlanılabildiği gösterildi. Uygulama, alanı tanıyarak üzerinde çeşitli güncellemeler yapmanıza olanak tanıyor.
Gerçek bir alanı tanıyıp yeni alanları sanki gerçekmiş gibi eklemenize olanak sağlayan uygulama, ayrıca buna ek olarak, gerçek alanları sanal ortamda sanki sanalmış gibi üzerinde işlem yapabildiğiniz bir yer haline getirebiliyor.

Lego’nun bu yeni uygulaması gerçekten de ciddi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Ayrıca Apple, arttırılmış gerçeklikle nesneleri ölçmenizi sağlayacak.
ARKit ile duyurulan bir başka uygulama da mezura uygulaması. Uygulama, gördüğünüz herhangi bir nesneyi kolaylıkla ölçmenize yarıyor.

Uygulamanın bir diğer özelliği ise çerçeve içerisindeki fotoğraf gibi nesneleri kendiliğinden tanıyarak ölçülerini otomatik olarak ortaya çıkarması olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak için tıklayınız.