Coca Cola – 1886

Az çok hepimiz Coca- Cola’nın hikayesini biliriz. İlk zamanlarında yani 1186’larda bir eczacı olan John S. Pemberton tarafından şurup olarak geliştirilen Coca Cola, karbonatlı su ile karıştırılarak içiliyor.

Apple – Apple I (1976)

Ahşap kutusu ile bir masaüstü bilgisayar olarak Steve Wozniak tarafından tasarlanan ve el yapımı olan Apple’in ilk bilgisayarı California’da tasarlanmış. Bu bilgisayarın üretimi 1977 yılında Apple II’ nin gelişi ile sonlanmış.

Lamborghini – Lamborghini Carioca (1948)

Ferruccio Lamborghini doğduğu İtalya Bassa sakinlerine hem ekonomik hem de güçlü bir traktör tasarlamaya karar vererek serüvene başlamış.

Toyota- Toyota HA-1 (1946)

Aichi Kogyo Co. tarafından üretilen ve barış zamanında insanların kıyafetlere ihtiyacı olacağı için dikiş makinesi üretmeye karar veren Toyota’nın ilk ürünü bir dikiş makinesiydi.

Lego- 1932

Geçmişten günümüze bir ikon olarak ilerleyen Lego’nun ilk ürettiği tahta oyuncaklar ile çalışanlarını görüyorsunuz. 10 kişi ile 1930 yılında kurulan bir fabrikada başlayan bu serüven kurucu Ole Kirk’ün ‘sadece en iyisi yeterince iyi’ mottosu ile günümüze kadar gelmiş.

Kaynak için tıklayın