İletişim sektörünün duayenlerinden Figen İsbir bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Genç iletişimcilerin yetişmesine olan katkılarıyla bilinen İsbir 4 Eylül Salı günü hayata gözlerini yumdu. Her yıl onlarca iletişimci adayına kendi ajansı Excel İletişim’de staj imkânı tanıyan Figen İsbir’i tanıyalım…

   Sektöre 1983 yılında reklam yazarı olarak adım atan İsbir sırasıyla Radar Reklam, Fulmar Reklam, RPM, Manajans/Thompson şirketlerinde, reklam yazarlığı, müşteri ilişkileri direktörlüğü, kreatif grup başkanlığı ve kreatif direktörlük görevlerini üstlendi.

   Üniversitede mühendislik eğitimi alan İsbir, ömrünü adadığı iletişim sektöründe “reklam mühendisi” lakabıyla anıldı. Disiplinler arası bağların farkında olan ve onları yakalamak konusunda oldukça başarılı olan İsbir, içlerinde ilk ‘Kristal Elma Büyük Ödülü’nün de yer aldığı 10’dan fazla ödüllü kampanyanın yaratılma sürecinde yer aldı.

   Aynı zamana eskiden Reklam Yazarları Derneği olarak anılan bugün Reklam Yaratıcıları olarak bildiğimiz RYD’nin kuruluş önderlerinden biridir. 1994 yılına girildiğinde, kazandığı ve kazandırdığı zengin birikimini dünyada hızla gelişen ve Türkiye’de ise o dönemde gerçek karşılığını henüz bulmaya başlayan “PR/Stratejik İletişim Danışmanlığı” sektörüne taşımaya karar verdi ve Excel İletişim Danışmanlığı A.Ş’nin kuruculuğunu üstlendi.

   Excel bugün Guess, Harley Davidson, Unilever gibi büyük markaların iletişim faaliyetlerini üstleniyor.

   Figen İsbir, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA) 4 dönem başkanlığını yürüttüğü yıllarda ülke sınırını geçip. İDA’nın Türkiye Temsilciliğini üstlendiği Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği (ICCO) Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

   İsbir’in vefatından sonra bile hala genç iletişimcilere yol gösteren ışığı sönmedi. Bugün  “Figen İsbir Genç İletişimciler Bursu” ile onlarca genç hayallerine biraz daha yaklaşıyor.

   Figen İsbir’e bize bıraktığı onca ilham kaynağı için teşekkür ediyor, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

   Bir sonraki yazıda burs ve başvuru koşullarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/iletisim-sektorunun-aci-gunu-figen-isbir-hayatini-kaybetti/