Dijital ölçümlemenin günümüzdeki önemi yadsınamaz bir gerçek. Markanızın ya da işletmenizin dijital performanslarını ölçebilmek için belli başlı programları kullanmamız gerekiyor.

Google Analytics, günümüzün en çok kullanılan dijital ölçümleme araçlarının başında yer alıyor. Pek çok şirkette dijital pazarlamadan, web sitesi ölçümlemeye kadar çeşitli alanlarda Google Analytics kullanılıyor. Şirketler için vazgeçilmez bir program olan Analytics, günümüzün iş ilanları içerisinde olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Google Analytics’in Fark Yaratan Noktaları Nedir?

Günümüzde pek çok ölçümleme aracı olmasına rağmen Analytics’in ön plana çıkmasının ilk sebeplerinden biri Google diyebiliriz. Google’ın gelişmiş teknolojileriyle çalışan Analytics, internette markanıza dokunan neredeyse tüm kullanıcıları detaylı analiz edebiliyor. Üstelik bu analizler sadece kullanıcılar ile de sınırlı kalmıyor. Google Analytics, web sitenizi, dijital platformlarınızı ve kampanyalarınızı da detaylıca inceleyebiliyor. Tüm bu incelemelere göre en çok tıklanan bağlantılarınız, en iyi performans gösteren kampanyalarınız detaylıca karşınıza çıkıyor.


Google Analytics’i Faydalı Kullanmanın Yolları

İlk ölçümleme deneyiminizde Google Analytics karışık bir arayüz ile karşınıza çıkıyor. Bunun esas sebebi programın sunduğu pek çok metrik ve rapordan kaynaklanıyor. Dijital çağın en önemli ögesi veri veya sektörde kullanılan adı ile data, Analytics’te pek çok alt yapı ile birlikte sunuluyor. Bu noktada programdan en iyi verimi almak için markanızı en iyi şekilde analiz etmeniz gerekiyor. Belirli metrikleri önceliklendirerek bunları Analytics üzerinden kişiselleştirebilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir nokta var ki; dijital ölçümlemede farklı metrikleri ölçümlemenin ayrı bir önemi bulunuyor. Bu yüzden Google Analytics’te metriklerin performans etkileşiminin ayrıca üzerinde durmanız gerekiyor.