Çocukluğumuzda hangimiz uçan arabaların hayalini kurmadık ki? Nefesimizi kesen her gelişmeye rağmen, en azından benim için gerçekleşmesi en güç olaylardan biri buydu. En azından 2018 yılının sonlarına doğru, Bilim Kurgu filminden fırlayan bir aracın tanıtılacağını kestiremiyordum. Ancak Alman otomotiv devi Audi, uçak üreticisi Airbus ve Italdesign‘ın işbirliği ile ortaya çıkarttıkları otonom uçan taksi konsepti ilk kez Amsterdam’da düzenlenen Drone Week kapsamında fuarda sergilendi.

Sergilenen modelin adı Pop.Up Next. 1:4 ölçeğiyle fuarda sergilenen model büyük ilgi çekmiş. Nasıl çekmesin? Üstelik Audi, önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu araçların kullanılmaya başlanıp yaygınlaşacağı öngörüsünde bulunmuş. Henüz bir seri üretim sürecinden bahsedilmese de, oldukça işlevsel olan bu model artık hayal değil.

Hepimiz biliyoruz, uçan araba işi sadece üretim demek değil.Beraberinde birçok dünzenlemeyi de getiriyor çünkü hem havada hem karada kullanılabilen bir araçtan bahsediyoruz. Bu demek oluyor ki, hava ve karayolları konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapmak zorunda kalacak.

Araçtan biraz daha bahsetmek gerekirse; Pop.Up Next’in elektrikli motorları olacak. Havada giderken de karada giderken de bu elektrikli motorlar kullanılacak. Son teknoloji ile donatılan kabinin kapasitesi 2 kişilik. Bu kabin içerisinde insanla makine arasında iletişimi sağlayan, ses ve yüz tanıma, göz takip ve dokunmatik özelliklere sahip 49 inç’lik ekran da bulunacak.
Pop.Up Next’in konsept videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://webrazzi.com/2018/11/29/audi-airbus-ve-italdesign-konsorsiyumu-otonom-ucan-taksisini-tanitti/