Çoğumuzun bağımlısı olduğu Apple, tasarımlarıyla dikkat çeken saatlerine bir yenisini ekledi. Bu seferki akıllı saat ise bir tasarımdan çok daha fazlasıyla hayatımıza dahil oldu.

  Çok kısa bir süre önce ülkemizde de satışa sunulan Apple 4 Watch İsviçreli Gustavo Rodriguez’in hayatını kurtardı.

  Saatin birçok özelliği bulunsa da en dikkat çeken tarafı sağlık alanındaki yenilikler. Bunlar arasında fiziksel düşmeyi algılayabilmesi de bulunuyor. Eğer saat kolunuzdayken beklenmedik bir şekilde düşerseniz saat otomatik olarak sizi acil çağrı yapmaya yönlendiriyor. Olası bir bayılma anında ise akıllı saat, çağrıyı otomatik olarak gerçekleştiriyor.

  Olay ise İsviçre’de meydana geliyor. 34 yaşındaki Gustavo Rodriguez yemek esnasında sırtında bir ağrı hissediyor ve ardından yere yığılıyor. Akıllı saatinin düşmeyi algılayan özelliği sayesinde, acil arama ekranı sesli sinyaller yaymaya başlıyor. Sesler sayesinde gözlerini açan ve yakınlarda oturan tanıdığını arayabilen Gustavo Rodriguez, vakit kaybedilmeden hastaneye kaldırılıyor. Bu sayede olası bir kötü sonucun önüne geçiliyor.
Sinyalleri duymasaydı da akıllı saat tarafından otomatik olarak acil çağrı merkezi aranacaktı ve konumu gönderilecekti.

  Apple, sağlık konusundaki hassasiyetini kendi dilinde gayet iyi bir şekilde dünyaya sunmuş bulunuyor. Teknolojinin hayatımıza yararlarını gördükçe, rüzgarına kapılıp gitmemek elde değil.

Kaynak: https://www.log.com.tr/turkiyede-de-satista-olan-apple-watch-series-4-hayat-kurtardi/