PUBG

 (PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS)

PUBG oyun dünyasına 2017 yılında bilgisayarda giriş yaptı ve büyük bir ilgi gösterilerek kısa bir sürede kendinden bahsetmeye başladı. Bu oyun için turnuvalar bile düzenlendiği oluyor. Bir süre sonra telefonlara da çıkan bu oyun 10 milyon kullanıcıya ulaşmıştır.

Bu oyun bir hayatta kalma oyunudur. 100 kişi ile birlikte bir otobüsten bir adaya atlarsınız ve o ada da hayatta kalmaya çaba sarf edersiniz. Bu hayatta kalmayı isterseniz tek başınıza isterseniz 4 kişilik ekiplerle yapabilirsiniz. Oyunda kendi tarzınızı kendiniz belirliye biliyorsunuz. Oyunda puan kazandıkça sandık kazanıyorsunuz ve tarzınızı ona göre geliştirebiliyorsunuz. Puan kazanma ise adam öldürerek ya da dereceye girerek mümkün oluyor. PUBG grafikleri ve silahları açısından gerçekçi bir yapıya sahiptir. En güçlü rakibi Fortnite daki gibi bina yapma özelliği bulunmuyordur ve grafikleri daha gerçekçidir. Bu nedenle insanlar oyuna daha zevkli gözüyle bakmasını sağlamaktadır.

Biraz oyunu genel hatlarıyla anlatalım; 100 kişi ile bir adaya atlanıyor ve atladığınızda elinizi hiçbir silah bulunmamaktadır. Burada atlanacak yer çok önemlidir. Bunun nedeni indiğiniz anda elinize silah almanız gerekmektedir. Ne kadar geç silaha sahip olursanız hayatta kalmanız o kadar zorlaşır. Silah aldıktan sonra dolaştığınız evlerde ve barakalarda çelik yelek gibi korumalıklarda mevcut onları da üstünüze giyip ekstra korumaya sahip oluyorsunuz. Bir süre sonra fırtına başlıyor ve alan daralıyor. Fırtınanın içinde kaldığınızda canınız azalmaya başlıyor. Fırtına git gide kapanıyor ve küçük bir yuvarlak olana kadar devam ediyor. En sonda 1 kişi kalana kadar oyun son bulmamaktadır. Eğer ekipli bir oyun oynuyorsanız en son sizin ekibiniz kalana kadar oyun devam etmektedir.

PUBG VE PLAYSTATION

Bilgisayar ve Telefondan sonra kendini Playstation platformunda da gösterecek olan PUBG 7 Aralık’ta oynanabilir hale gelecek. Oyun hem cd olarak hem de dijital olarak satın alma imkanına sahip olacak. Bununla beraber bir farklılık olarak Türkçe altyazı seçeneği de mevcut olacaktır.

PUBG’nin Playstation 4’e geliştirilmesi aşamasında proje yöneticiliği yapan Koo Sung Jeong , ‘’PUBG’yi PS4’e geliştirirken hafızalarımıza kazınan en önemli an herhalde ilk kez 100 kişilik test maçını yapmamızdı. Testten önce geliştirme ekibimizin görevi bu yıl içerisinde oyunu tamamlayabilmekti. Bu bizim için meydan okuyucu , aynı zamanda imkansız gibi görünen bir olaydı. Ancak 100 kişilik teste katıldığımızda güvenimiz arttı ve tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimizi fark ettik. Yarattığımız oyunla gurur duyuyor, sizin de oynamanız için sabırsızlanıyoruz.’’ Açıklamasını yaptı

KAYNAKÇA:

https://www.adtorium.com/blog/pubg-nedir-ve-nasil-oynanir
https://www.sporx.com/pubg-playstation-4e-ne-zaman-geliyor-iste-o-tarih-SXHBQ744681SXQ