Son dönemlerde ilerleyişine hız kesmeden devam eden Battle Royal oyunlarına bir yenisi daha katıldı. Bu oyunun adı Apex Legends. Respawn Entertainment tarafından geliştirilen bu oyun diğer bildiğimiz oyunlardan biraz farklı olması insanları oyuna daha kolay adapte etmesini sağlayabilecek özelliklerinden olabilir.

Oyunu birazcık temel hatlarıyla anlatmak gerekirse ; oyuna girmeniz için 3 (üç) kişilik bir ekip olmanız gerekmektedir. Eğer oynayacak bir grubunuz yok ise oyun sizlere 2 tane rastgele insan veriyor ve oyuna beraber giriyorsunuz. Oyuna başlamadan önce oyuncuların bir karakter seçmesi gerekmektedir. Bu karakterlerin farklı farklı özellikleri mevcut. Bu süper güç diğer oyunlarda yoktu. Diğer oyunlarda insanlar sadece görünüşten ibaretken Apex’te size ekstradan bir güç sağlamaktadır. Karakterler seçildikten sonra savaş alanına doğru ilerlemeye başlıyorsunuz. Bir uçaktasınız ve aşağı atlayacaksınız isterseniz tek atlayabiliyorsunuz isterseniz de ekip halinde atlayabiliyorsunuz. Buna da küçük bir yenilik diyebiliriz. Önceki oyunlarda uçaktan tek kişi olarak atlarken burada bir kişiyi yönlendirici olarak seçiyorsunuz ve o sizi bir yere indiriyor. İndikten sonra diğer oyunlar gibi hayatta kalmaya çalışıyorsunuz ve silahlar her zamanki gibi yerde ve bazı kasalarda bulunuyor.  Diğer oyunların aksine Apex biraz daha ileri zamanlı ve daha çok teknolojiyi içeren bir oyun yani silahlar günümüz silahlarından biraz daha ileride. Oyunun en büyük yeniliklerinden bir tanesi oynadığınız karakteri arkadan değil fps ( first person shooter) şeklinde oynuyorsunuz. Yani ekranda sadece karakterinizin tuttuğu silahlar gözükmektedir.

( https://www.youtube.com/watch?v=p1kgUNFAnTA )

            Oyun hakkındaki yorumlarımı söylemek gerekirse ilk başlarda biraz zorlandım ama böyle oyunlar genelde alışma meselesidir yani ne kadar çok oynarsanız o kadar iyi oynamay başlarsınız. Grafikler çok net dağlar, taşlar , çiçekler , binalar hepsi çok temiz bir şekilde tasarlanmış. Zor rakipleri var zaman içerisinde kendini geliştirirse insanların vazgeçilmezleri arasına girebilir.