14 Şubat’ta kalplerimize dokunmayı hedefleyebilen markaların reklamlarını paylaşmıştık. Eğer görmediyseniz ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu durum Amerikada’ da benzerlik gösteriyor. Online alışveriş sitesiOnBuy.com un yaptığı araştırmanın sonucuna göre, satış ve pazarlamada çalışanlar Sevgililer Günü’nde “en romantik” ünvanıyla taçlandırıldılar. 

   Yapılan araştırmada satış ve pazarlama alanında çalışan insanların %78’inin  14 Şubat’ta kendileri için “özel” olan insanlarla, özel bir plana sahip oldukları bilgisine ulaşıldı. Halkla İlişkiler, medya ve haberleşme alanında çalışanların ise sadece %65’i Perşembe günü özel birisiyle plan yapmış bulunuyor. Araştırmanın sonucuna göre bir de grafik hazırlanmış:


  Belki de başarılı işler yapan Halkla İlişkiler profesyonelleri değerli hikaye anlatıcılıklarını, kendi ilişkilerinde de kullanmaya başlamalarının zamanı gelmiştir? 

   OneBuy.com‘un genel müdürü Cas Paton, pazarlama alanında çalışanların yaratıcılığa eğilimli olduklarını söyledi.  Yani sonuç onun için pek şaşırtıcı olmamış. Açıkçası biz, birbirine yakın sonuçlar beklerdik. Pazarlamacılar kadar Halkla İlişkiler profesyonelleri de yaratıcı. Meslekleri dolayısıyla bu yeteneklerini istemsiz olarak özel hayatlarında da gösterme eğiliminde olduklarını düşünüyoruz. 

   Aynı araştırma ülkemizde yapılsaydı, sizce sonuç nasıl olurdu? 

Kaynak : https://www.prweek.com/article/1525856/study-marketers-pr-pros-beat-most-romantic-valentines-day