2019’un ilk çeyreğine damga vuran PR kampanyalarından birisi, İngiltere’deki Greggs firmasından geldi. 1939 yılında kurulan Greggs, mevcut finansal göstergelere göre İngiltere’nin en büyük fırın zinciri konumunda. Sandviç çeşitleri, donut, milföy pasta gibi ürünleriyle piyasada yer bulan Greggs’in, özellikle sosisli rulo börekleri ikonik bir gıda malzemesi olmuş durumda. Öyle ki Greggs, haftada ortalama 1.5 milyon sosisli rulo börek satıyor.

Greggs, 2019 yılının başında piyasaya sürdüğü ‘’vegan sosisli rulo börek’’ içinse oldukça etkili bir PR kampanyası yürüttü ve İngiltere’de gündeme oturdu. İlk önce kampanya kapsamında, İngiltere’deki önemli gazetecilere, tıpkı Apple IPhone gibi kutulanmış vegan sosisli rulo börek gönderildi.

Paketi teslim alan gazetecilerin sosyal medyadaki paylaşımları ürüne olan ilgiyi arttırdı.

Aynı tarihte Greggs firması, ürünle ilgili olarak ‘’IPhone reklamı parodisi’’ denebilecek bir reklam filmi yayınladı. Bu reklam kampanyayı kuvvetlendirdi.

Sosyal medyada gündeme oturan Greggs’in vegan sosisli rulo böreği, Piers Morgan’ın ITV’deki ‘’Good Morning Britain’’ programında sunucular ve konuklar tarafından denendi. Ürünün popülerliği iyice artmış oldu.

Kampanyanın sonucunda, firma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre satışlarda çok ciddi miktarda artış oldu. Bununla birlikte şirketin hisseleri de çıkış yapmış durumda.

Kaynak için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız