Sürülebilir çikolata markası Nutella’nın yaptığı yeni kampanya bir kere daha tüketicilerine benzersiz ve özel oldukları mesajını veriyor. Daha önceden de kişiselleştirme kampanyası hazırlayan Nutella hatırlarsınız ki kavanozların üzerine isimler yazıyordu. İşi biraz daha geliştiren marka bu sene “özel olmanın” sınırlarını biraz daha zorladı ve tam 2 milyon kavanozuna farklı desenler uyguladı.

  Her kavanozun üzerinde bir tasarım numarası bulunuyor; aynı numara ve desenden başka bir kavanozda bulunmuyor. Kampanyanın sloganı ise “SENİN GİBİ BENZERSİZ”. Habere göre desenler Türk motiflerinden oluşuyor. Asıl olarak iki ana desen üzerinde çalışılmış ve özel bir algoritma kullanılarak bu desenlerin farklı yerleri alınıp kavanozlara basılmış.

 Teknolojinin gelişmesiyle, markaların büyüyüp gelişmesiyle tüketiciye ulaşmak kolaylaştı ancak tüketiciye asıl mesajı vermek zorlaştı. İçerikler havada uçuşuyor ama hikayesi bulunmayan işler boşa kürek çekilen çalışmalar haline geliyor. Bu durumun farkında olan markalar ise kollarını sıvayarak kişiselleştirme çalışmalarına başladı.

  Özellikle sosyal medya hesaplarımızda birbirinden farklı, kendimize özel tasarlanmış içeriklerle veya şirketlerin bize direkt olarak gönderdiği mesajlarla karşılaşabiliyoruz. Örneğin; Enpara’nın kullanıcılarının doğum günlerini kutlamak için hayvan barınağına yaptığı bağış ve size gönderdiği tatlı, videolu bir kutlama mesajı… Her insan özeldir, farklıdır.

  Sonuç olarak, tüketicinin kalbine dokunabildiğiniz zaman, samimiyetinize inandırabildiğiniz zaman bu yarışta akılda kalan oluyorsunuz.

Kaynak: https://www.capital.com.tr/sirket-panosu/sirket-panosu-haberleri/2-milyon-benzersiz-kavanoz-uretti