İnterbrand her yıl “Yılın En İyi 100 Markası” isimli listesini yayınlıyor. Hazırlanan liste pek çok sektör ve marka tarafından takip ediliyor. Büyük markalar ise dereceye girmenin peşinde!

https://www.pexels.com/photo/apple-background-blur-bright-413279/

Apple ve Google Zirveyi Kaptırmıyor

Listenin ilk sıralarında teknoloji devi şirketler yer alıyor. Birincilik koltuğuna oturmayı başaran şirket Apple oldu. Teknoloji devi şirket geçen sene olduğu gibi bu sene de birincilik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Apple’ı takip eden şirket ise Google oldu. Google da 2017 yılındaki ikincilik derecesini korumayı başardı.

Amazon, Yılın En Çok Gelişim Gösteren Markası

Amazon 2018 yılına damgasını vuran markalardan biri oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de de faaliyetlerine başlayan e-ticaret devi sürekli yeni başarılarla anılıyor. Amazon yaşanan tüm gelişmelerle birlikte yılın en iyi üçüncülük şirketi ünvanını yakaladı. Yapılan analizlere göre şirket, 2018 yılının en çok gelişim gösteren kuruluşu olarak belirlendi. Şirket bu başarısı sayesinde üçüncülük derecesini Microsoft’un elinden almayı başardı.

Teknoloji Şirketlerini Coca-Cola Takip Ediyor

Microsoft’un dördüncü sıraya yerleştiği listede teknoloji şirketlerinin çoğunluğu dikkat çekiyor. Listeye beşinci sıradan giren Coca-Cola ise Samsung’u geçen seneye göre bir sıra geriye düşürmeyi başarmış durumda. Teknoji şirketlerinin ardından otomotiv devleri Toyota yedinci ve Mercedes sekizinci olarak listeye adını yazdırdı.

Facebook Yaşanan Krizlerin Bedelini Ödüyor

https://www.pexels.com/photo/apps-browser-business-close-up-479356/

2018 yılı Facebook için kriz senesi olarak anılıyor. Cambridge Analytica krizi ile gündemi sallayan Facebook kullanıcı verilerinin kullanımı konusunda oldukça eleştirildi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran #DeleteFacebook kampanyası şirketin piyasa değerinin 50 milyar dolar erimesine sebep olmuştu. Yaşanan tüm bu gelişmeler Facebook’un dokuzunculuk koltuğuna gerilemesine yol açtı. Önümüzdeki süreçte de Facebook eski gücüne kavuşabilecek mi büyük merak konusu.

Yılın en iyi markaları listesindeki onuncu isim ise McDonald’s oldu. Geçen sene IBM’in oturduğu onunculuk koltuğunu geri almayı başaran McDonald’s da ivmeyi yükselten markalar arasında yer alıyor.