İçerik Her Şeydir

Bir iletişim kampanyası düzenlememiz gerekiyorsa ve yaptığımız iş, Netflix’deki gibi direkt içeriğin kendisini üretmekse, bu faydalanılabilecek bir nimet olarak değerlendirilebilir.  Netflix, kendi ürettiği dizilerdeki karakterlere dair bilgileri bir reklam unsuru olarak kullanıyor. Örneğin, The Crown dizisi Kraliçe Elizabeth’in hayatı irdeleniyor. Netflix dizinin reklamını yapmak için Kraliçe Elizabeth’in hayatına dair gerçeklerin yer aldığı notları, billboard reklamı olarak kullanıyor.

Aynı şekilde Narcos dizisinde irdelenen Pablo Escobar ile ilgili bilgiler de bu yöntemle insanlara aktarılmaya çalışılıyor. Böylelikle insanlar, dizilerdeki karakterleri gerçek olsun ya da olmasın içselleştirebiliyor. 

Reklam Çalışmaları Farklı Olmalı

Netflix’in Dünya genelindeki billboardlara ve reklam çalışmalarına bakacak olursak, sıradan reklam görselleri yerine, bakanları güldürebilecek, şaşırtabilecek çalışmalarla karşılaşıyoruz. Bu olumlu tepkiler, diziye yeni izleyici çekme konusunda işe yaradığı gibi aynı zamanda var olan izleyici kitlesini de tatmin ediyor.

Örneğin, Stranger Things dizisi için yapılan çalışmada, dizideki çocuk karakterlerin kıyafetlerini giyen bisikletli bir grubun New York sokaklarında dolaştığını görüyoruz.

Yine Netflix’in ünlü dizilerinden biri olan Altered Carbon dizisi için yapılan çalışmada, duraktaki plastik insan bedeni insanların ilgisini oldukça çekmişti.

Güçlü Marka Ortakları Seçmek

Yapılacak iletişim kampanyası için, başka bir firma ile ortaklığa gidilecekse yapılacak tercih önemli. 2017 yılında gidilen ortaklığın sonucu olarak, Spotify’da Stranger Things dizisinin soundtrack albümünü dinlemek isteyen kişiler, ekranın bir anda Stranger Things temasıyla kaplandığını gördü. Bu Spotify’da ilk defa yapılan bir şeydi ve kullanıcıları oldukça şaşırttı. Böylece ortaya güzel bir işbirliği çıkmış oldu.

Dünya’da sıkça kullanılan dil öğrenme uygulaması Babbel ile de ortaklığa giden  Netflix, kullanıcılara uygulama içindeki ‘’Pablo Escobar gibi konuşma’’ başlığı altında İspanyolca kelimeler öğretmeye başlamıştı.

Kaynak için tıklayınız