Sosyal medyanın önlenemez yükselişiyle beraber, markalar doğal olarak reklam ve PR kampanyalarını sosyal medya üzerine inşa etmeye başladı. İzlenme ve etkileşim oranlarının, sayılardan çok daha fazlasını ifade ettiği günümüzde, başarılı sosyal medya kampanyaları düzenlemeye çalışan firmalardan biri de otomobil devi Opel.

1862 yılında Adam Opel tarafından Almanya’da kurulan Opel, Dünya’nın en eski otomobil şirketlerinden biri olarak varlığını sürdürüyor. Kurulduğunda sadece dikiş makinesi üreten, daha sonra bisiklet üretimine yoğunlaşan firma 1900’lü yılların başında araba macerasına atıldı ve Avrupa’nın en büyük otomobil şirketlerinden biri oldu.

‘’İzlenme Sayısıyla Öde’’ Kampanyası

Opel Hollanda, 2017 yılının başında Corsa, Astra gibi meşhur bazı modellerinin ‘’Online Edition’’ını piyasaya sürdü. Online Edition, araca 4G bağlantı, Wi-fi, Apple Car Play gibi teknolojik birtakım özellikler getiriyordu. Bu paketin tanıtımı ise sosyal medyada bir hayli ses getiren bir kampanya ile yapıldı: izlenme sayısıyla öde.

Daha açık olmak gerekirse Opel, yeni online edition’lı araçların fiyatının karşılığı olarak bir Youtube izlenme sayısı belirledi. Buna göre herhangi bir Opel noktasına gelip test sürüşüne katılan ve bu esnada çektiği videoyu Youtube’ta paylaşan biri 739.600 izlenme aldığı takdirde Corsa; 922.800 izlenme aldığı takdirde de Astra’yı kazanmış olacaktı.

Kampanya elbette patlama yaptı. Opel’in açıkladığı verilere göre paylaşılan içeriklerden toplam 34.4 milyon etkileşim alındı. 97.000 kişi kampanyanın olduğu web sayfasını ziyaret etti. Kampanyanın başlamasından itibaren online edition’lı yeni araçların satışı %29 arttı. Opel’in deyişine göre Yuri Schuurkes, kampanya kapsamında Dünya’da ilk defa Youtube izlenme sayısıyla araba satın alan insan oldu.

Kaynak için tıklayınız