Greenpeace, yağmur ormanlarını talan ederek orangutanların ve diğer canlıların hayatlarını tehlikeye atan palm yağı endüstrisinin son bulması için animasyon bir video hazırladı. Videoyu oyuncu Beren Saat seslendirdi.

Video tüm dünyada aynı anda gösterime girdi. Yiyecek ve kozmetik ürünlerinde kullanılan palm yağının üretimi için yağmur ormanları yakılıp yıkılıyor ve bu yüzden her gün 25 orangutan hayatını kaybediyor. Greenpeace, Endonezya yağmur ormanlarının ve orangutanların geleceğini kurtarmak için “Palm yağı endüstrisini durdur, orangutanları kurtar.” sloganını kullandı.

Greenpeace: Palm Yağı Endüstrisini Durdur, Orangutanları Kurtar ile ilgili görsel sonucu

Video küçük bir kız çocuğu ile yavru orangutanın dostluğuyla başlamaktadır. Yağmur ormanlarının talanı sırasında annesi ölen yavru orangutan saklanmak için küçük bir kız çocuğunun odasına sığınıyor.

19 Ağustos Dünya Orangutan Günü öncesi yayınlanan animasyonun İngilizce orijinali de dünyaca ünlü oyuncu Emma Thompson tarafından seslendirildi.

Yağmur ormanlarının geleceğinin bizim geleceğimiz olduğuna dikkat çeken Beren Saat, “Palm yağı üretimi için yağmur ormanlarının yok edilmesi ve orangutanların yuvalarından olması kabul edilemez. Bu yıkımı durdurmak için hep birlikte harekete geçerek, orangutanların yakarışlarının duyulmasını sağlamalıyız” dedi.

https://www.ntv.com.tr/yasam/beren-saat-greenpeace-icin-orangutanlarin-sesi-oldu,PMCUTfe1o0SfqzKahwgrtA