Sağlıklı beslenmenin son derece popüler bir trend haline geldiği kaçınılmaz bir gerçek. Gittikçe hayatımıza daha çok entegre olan sağlıklı beslenme trendi pek çok restoran, cafe ve kahve zincirini yakından ilgilendiriyor. Öyle ki sosyal medyada diyetisyenler Starbucks’taki sağlıklı yiyecekler veya Starbucks’ta kalorisi düşük yiyecekler gibi gönderiler ile karşımıza çıkıyor.

Starbucks günümüzde sağlıklı alternatifleri bulunan fakat bu alternatiflerinin sayısı düşük olan bir işletme konumunda. Markaların sağlıklı beslenme konusunda farklı atılımlar ile karşımıza çıktığı bir dönemde, Starbucks gibi geniş bir hedef kitlesi olan markanın bu noktada bir şeyler yapmaması kaçınılmaz olacaktı.

Starbucks sağlıklı beslenme alternatiflerini genişletmek için, Beslenme Uzmanı Dilara Koçak ile işbirliği yaparak “Fit Menü” konseptini geliştirdi. Yeni Starbucks Mutfağı ile müşterilerinin karşısına çıkmak isteyen marka, Beslenme Uzmanı Dilara Koçak ile 12 farklı menü hazırladı. Nisan ayı itibari ile Starbucks şubelerinde ziyaretçiler ile buluşan Fit Menüler’de kaloriler oldukça düşük tutuldu. Düşük kalorilerin yanı sıra yeni konseptte vegan ve glutensiz yiyeceklere de yer veriliyor.

Starbucks’ın sağlıklı beslenme alanında yaptığı bu açılımın ilk olarak Dilara Koçak ile başlaması da başarılı bir strateji olarak görülüyor. İyi Yaşam ve Beslenme Danışmanı olarak tanınan Dilara Koçak, sağlıklı beslenme konusunda büyük kitlelere hitap eden bir profesyonel olarak tanınıyor. Starbucks için uzun çalışmalar sonucunda titiz bir menü hazırlayan Dilara Koçak bu iş birliği hakkında yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

“Global bir markanın mutfağına yerel lezzetler taşıması ve o coğrafyanın uzmanı olarak benimle çalışmasından mutluluk duyuyorum, umarım menüler beğenilir, tabii ki yorumlara ve yeni fikirlere her zaman açığız. Menü için ilk etapta büyük titizlikle 12 tarif hazırladık, besin değerleri, malzemeleri ve kişisel ihtiyaçlara hitap etmesi önceliğimiz oldu. “

Yeni Hamleler Merakla Bekleniyor

Kahve zincirleri içerisinde lider konumunda olan Starbucks’ın pek çok ülkede sağlıklı beslenme açılımları yaptığı biliniyor. Türkiye’de Starbucks Mutfak konseptini yenileyen şirketin, 12 tariflik Fit Menü sonrasında nasıl bir strateji uygulayacağı merak ediliyor.

Bunun yanı sıra Starbucks’ın hamle ve stratejileri ile rakiplerine örnek olduğu tartışılmaz bir gerçek. Sağlıklı beslenme konusunda diğer kahve zinciri kuruluşların da hamleler yapacağını öngörebiliyoruz. Tüm bu atmosfer içerisinde ise en büyük yükselişi gösteren sağlıklı beslenme trendi oluyor.