Çok kısa bir süre önce yapay zekanın sağlık alanındaki gelişmeleriyle ilgili konulara sitemizde yer vermiştik. Google AI’nin kanseri erken teşhis etmesi ve Apple Watch 4’ün hayat kurtardığı gelişmelerin ardından; bilim insanları bu sefer de ölüm tarihini tahmin eden bir yapay zeka geliştirdiler.

  Nottingham Üniversitesi’ nde bir grup araştırmacı hastalık ve ölüm tarihini tahmin etme üzerine bir yapay zeka geliştirmek için kolları sıvadılar. Sistemde 500.000 kişiden toplanan veriler bulunuyor ve sonuçlar; insanlar tarafından yapılan tahminlere göre, yapay zekanın yaptığı tahminlerin daha yüksek oranda doğruluk gösterdiği tespit edildi.

  Araştırma verileri UK Biobank’ tan alındı ve bu veriler 40-69 yaş arası yarım milyondan fazla kişiden toplandı. Ardından bu grubun ölüm riski oranlarını tahmin etmek üzere, geliştirilen algoritma görevlendirildi. Yazının başında da belirttiğim gibi algoritmadan çıkan tahminler, bir doktorun tahminlerine oranla daha başarılı sonuçlar sundu.

  Teknoloji yapay zeka ile gelişince, “hayatımızı kolaylaştıran” bir araç olmaktan çok hayatımızı sürdürürken “çözüm yaratan” bir araç olmaya başladı. Özellikle sağlık alanında bunun gibi gelişmelerin olması ve bu gelişmelerin böylesine hızlı gerçekleşmesi gerçekten mutluluk ve heyecan verici.

  Her alanda olduğu gibi, halkla ilişkiler alanında da teknoloji yakından takip edilmeli. Her gün yeni bir gelişme oluyor ve bu gelişmeler günlük yaşantıların yanı sıra, sektörel yaşantıya da adapte edilebilmeli.

Neredeyse her sektöre dahil edilen yapay zekanın sizce iletişim sektöründe nasıl bir yeri olmalı? Nasıl bir gelişme sizi heyecanlandırır? Yorumlarınızı merakla bekliyorum ☺

Kaynak: https://shiftdelete.net/olumu-tahmin-eden-yapay-zeka-gelistirildi