Dünya’da moda ve giyim sektörü giderek büyürken, sektörde kendine yer edinmiş markalardan birinin Diesel olduğunu söylemek çok da yanlış olmasa gerek. İtalyan modacı Renzo Rosso tarafından 1978 yılında kurulan Diesel, 2.9 milyar dolarlık yıllık geliriyle beraber büyümeye devam ediyor.

Özellikle kotlarıyla adından söz edilen firma, geçtiğimiz yıl New York Moda Haftası kapsamında ilginç bir pazarlama kampanyasına imza attı. New York’un replika giyim satan dükkanlarıyla bilinen Canal caddesinde dolaşan insanlar ‘’Deisel’’ adında yeni bir mağaza ile karşılaştılar. Bu, ilk bakışta Diesel taklidi ürünlerin satıldığı bir mağaza gibi gözükse, arka planda bilinçli bir kampanya vardı. Nitekim Diesel bu mağazayı kendi kurgulamıştı ve içinde satılan ‘’Deisel’’ marka ürünler ise aslında şirketin ilkbahar kreasyonunun bir parçasıydı.

Şaşkınlık içindeki yüzlerce müşteri, bunun bir kampanya olduğunu fark etmeden Diesel’in ilkbahar koleksiyonundan parçalar satın almış oldu. Kampanya elbette sosyal medya ve basın tarafından ilgi çekti. Şirketin kurucusu Renzo Rosso, bu hamlenin marka takıntısına dair bir eleştiri olduğunu söyleyerek ‘’kendimizi asla ciddiye almak istemiyoruz’’ dedi.

Kaynak için tıklayınız