Plastic Oceans UK ve TBWA\London bu kampanyasında okyanuslardaki plastik kirliliğine dikkat çekiyor.

  Yerel bir Fish&Chips dükkanına gelen müşteriler siparişlerini veriyorlar. Bir süre sonra kendilerine servis edilen balığı yemek için yeltendiklerinde ise, harca bulanmış plastiklerle karşılaşıyorlar. Bu durum ilk başta müşterileri sinirlendiriyor, paralarını geri istiyor ya da siparişlerinin değiştirilmesini istiyorlar. Videonun sonunda ise “Eğer gelecekteki fish&chipsleri beğenmediyseniz, şimdi harekete geçin.” deniyor.

 Yapılan araştırmalarda  2050 yılında okyanuslardaki plastik oranı balıklardan daha fazla olacağı öne sürülüyor. #FuturefishandChips kampanyası, ülkenin plastik kullanımına karşı olan tutumunu değiştirmeyi ve bırakılan plastik ayak izlerini azaltmanın kolay yollarını sunmayı hedefliyor.

Sürekli tüketim eğilimli bir varlık olan insan, şimdilik kendisine çok büyük zararı olmayan ama git gide büyüyen tehditleri görmezden geliyor. Hatta birçoğu tehlikenin farkında bile değil. Canlılara acımadan denizleri, okyanusları, ormanları, sokakları çöplüğe çeviriyoruz. Umarım çok geç olmadan, yapılan kampanyaları ciddiye alıp dünyanın asıl tehditi olmaktan vazgeçer; birleşip dünyamızı korumak ve kurtarmak adına gerekli olan aksiyona geçeriz.

Kaynak:https://www.campaigntr.com/plastic-oceans-uk-halki-plastik-kirliligi-konusunda-bilinclendiriyor/