Hayvan hakları denilince akla gelen ilk dernek Peta, lüks deri endüstrisini protesto etmek ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Bangkok’ta bir alışveriş merkezinde, müşterilerde şok etkisi yaratacak bir kampanya hazırladı.

“The Leather Work” adlı lüks deri çanta, ayakkabı ve kıyafet satıyormuş gibi görünen sahte bir mağaza hazırlandı. Dışarıdan bakıldığında, normal bir mağaza gibi görünmesine rağmen, içeri giren müşteriler ürünleri inceleyip, denemeye kalktıklarında adeta şok geçiriyorlar.

Müşteriler, mağazadaki eldiven ve ayakkabıları denedikleri zaman, ellerine ve ayaklarına kan bulaştığını fark ediyorlar. Çanta ve ceket gibi kapalı duran ürünleri açtıkları zaman da ürünlerin içlerinin, hayvanların iç organlarından oluştuğunu görüyorlar.

PETA’nın paylaştığı bilgilere göre; Tayland, uluslararası markaların ilgisini  çeken en büyük timsah pazarlarından biridir. Buradaki timsah çiftliklerinde, sürüngenlerin canlı canlı kesildiğini iddia ediliyor.

PETA Avustralya’dan bir yetkili, her sene yüz binlerce sürüngenin sadece lüks ayakkabı, çanta ve ya kemer için vahşice öldürüldüğünü, derisinin yüzüldüğünü söylüyor ve ekliyor: “Elinizi kana bulamadan giyinmenin yolu, hayvan katletmeden üretilen kıyafetler, aksesuarlar ve ayakkabılar almaktan geçiyor.”