Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ve dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden olan Amazon ve Facebook, çalışanlar için en tehlikeli şirketler olarak belirtildi.

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi‘nin yayımladığı raporda ABD’de çalışanlar için en tehlikeli şirketlerin bulunduğu “Kirli Düzine 2019” listesi yer alıyor. Listedeki en dikkat çeken şirketler arasında dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden olan Facebook ve Amazon bulunuyor.

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi’nin (National COSH) hazırladığı listenin oluşturulmasında bazı kriterlerden yararlanılmış. Bu kriterler arasında muhtemel riskler ve güvenlik koşullarının yanı sıra, sağlık yetkililerinin sağladığı bilgiler ve gerçekleşen bazı vakalar doğrultusunda işçi sağlığını etkileyen faktörler bulunuyor. Liste, tüm bu kriterlerin dikkate alınmasıyla ortaya çıkmış.

Yayımlanan raporda konsey direktörü Marcy Goldstein-Gelb’in görüşleri yer alıyor. Goldstein-Gelb, listede Facebook’un yer almasıyla ilgili şunları söylüyor: “Facebook’taki görsel içerik çalışanları, sürekli olarak rahatsız edici içeriklerin yer aldığı görsellere maruz kalıyor. Bu nedenle personelde travma ve stres bozukluğu oluşma ihtimali var. Bunda şirketin sorumluluğu bulunuyor.”

https://www.ntv.com.tr/teknoloji