Pastalardaki grafikler insanları, cinsiyet eşitsizliği konusunda bilinçlendiriyor.

Her ne kadar iş hayatında ve sosyal çevrede cinsiyet eşitsizliği giderilmeye çalışılsa da, dünyanın birçok ülkesinde bu eşitsizlik hala çok yaygın ve bu konu hakkında insanları bilinçlendirmek ve daha açık bir diyolağa teşvik etmek için çalışmalar sürdürülüyor. Bir pastane zinciri olan Paul, Acı-Tatlı Pasta adını verdikleri ve üzerinde bazı istatistikler bulundurduğu ürünleri ile ülkedeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor. JumpStart firmasının Focus Fund hareketi ise kadın liderliğinde kurulan Silikon Vadisi’ndeki yeni teknoloji şirketlerine yatırım yapmaktadır.

Aşevinde evsizlere garsonlar hizmet veriyor.

Son yıllarda aç olan insanlara yardım etmek isteyen birçok ilham verici proje gerçekleşti. Ancak bunlardan en dikkat çekeni ise Kansas Şehri Toplum Mutfağı adındaki bir oluşum. Bu oluşum ihtiyacı olanlara yemek vermek için onları sıraya sokmak yerine onları garsonların yemekleri servis ettiği bir masada ağırlıyor.

Ceza Karşılığında Yiyecek projesi de, aldıkları trafik cezalarının hafifletmek için bireylerin konserve yiyecekler bağışlamalarını ve bu sayede evsizler için daha fazla yiyecek toplanmasını amaçlıyor. Ayrıca, gönüllülerin evde tüketmedikleri yiyeceklerini kurumsal etkinliklerle ihtiyacı olan kişilere ulaştırmalarını sağlayan bir mobil uygulama olan Uber de dikkat çeken bir diğer proje olarak kabul edilebilir.

Londra’da bir atölye, mültecilere bisiklet veriyor ve onlara nasıl tamir edebileceklerini öğretiyor.

Bisiklet projesi ile yeni mülteciler bisiklet sahibi oluyor ve bisikletlerini nasıl tamir edebilecekleri öğretiliyor. Londra’da ulaşım bir hayli pahalı, bu yüzden kendi bisikletlerinin olması onların iş bulma şanslarını daha da arttırıyor.

Finlandiya’da ise bir mültecinin kurduğu yeni şirket, mültecilere mesleki kurs sağlamasının yanı sıra Finlandiya’da kendi işlerini kurmaları için sermaye bulmalarına yardımcı oluyor.Eat Offbeat adlı firma ise New York’ta yaşayan insanların mülteciler tarafından evde hazırlanan ve teslimatı yapılan etnik yemeklere erişimini kolaylaştırıyor. Evden yemek söyleme alışkanlığının artmasını ve tüketicilerin otantik ve egzotik yemeklere olan iştahını iyi bir şekilde kullanan bu şirket, aynı zamanda ihtiyacı olanlara da bir ekmek kapısı sağlıyor.

Rehberinizdeki kişilere otomatik olarak görüntülü arama yapan panik düğmesi

Polis şiddeti olayları bu sene yine Amerika’da birçok trajik manşetin atılmasına neden oldu. Witness adlı mobil uygulama, kullanıcıların polis şiddeti ihtimali karşısında kolayca durumu kaydetmelerini ve kendi yapılandırdıkları kişi listesi ile paylaşmalarına yardımcı oluyor.

Vücut kamerası kullanımları arttı ancak MagCam, #BlackLivesMatter hareketini tetikleyen durumlarda daha doğrudan bir çözüm sunabilir. Sistem, silahlı olaylarda daha net delil toplayabilmesi için amaçlanmış kolay monte edilebilir bir kamera ve ateşli silahlar için de bir mikrofondan oluşuyor.