Mustang’ın daha tasarımı yapılmadan 3 yıl önce nasıl tanıtılacağını belirleyen Ford bununla birlikte büyük bir tanıtım öyküsüne imza atar.

Her yıl geleneksel olarak sonbaharda arabalarının tanıtımını yapan Ford, Mustang için o kadar heyecan verici ve farklıydı ki sezon ortasında bu ürünün tanıtımını yapma cesareti bulduk ifadelerini kullandı. Tanıtım için hedeflenen tarih 1964 Nisan ayında Newyork Dünya Fuarı’nın açılışıydı. 6 milyon ziyaretçi siyah renkli Mustang geçince bakakaldı. 

Newyork Dünya Fuarı’nın ardından Ford medya ilişkileri kampanyasını başlattı. Üniversite dergi editörlerini Dearbon’a davet edip onlara birkaç hafta Mustag’ı deneme fırsatı sağladılar. Arabanın resmi lansmanı yapılmadan dört gün önce yüzlerce basın mensubu Newyork’tan Dearbon’a kadar giden yedi yüz millik yolculuğu sorunsuz bir şekilde geçirdi. Bu olayın medyaya çok büyük bir yansıması oldu, yüzlerce dergi ve gazetede bu haber yer aldı.

17 Nisan’da Ford bayileri tüketicilerinin saldırısına uğradı. Sınırlı sayıda üretilen Mustagler yetersiz kaldı; birkaç bayi showroomlarını yoğunluktan kitlemek zorunda kalırken birkaçı da Mustag’ı araba yıkama bölümünden alamadığını belirtti. Yaptıkları bu etkinlikle kendi rekorunu kıran Ford kısacası tarih yazdı. 

Kaynak için tıklayınız.