Her sene dünya çapında başarılı satış rakamlarına ulaşan FIFA, bu sefer hayal kırıklığına neden oldu. FIFA’nın bu sene Eylül ayında piyasa sürdüğü FIFA 20 oyuncuları adeta çılgına çevirdi. Oyuncular, oyun ile ilgili şikayetlerini Twitter üzerinden paylaştı. Şikayetlerin odağında ise oyunun kariyer modu var. Oyunculara pes dedirten hatalardan bazıları: kendini tekrarlayan basın toplantıları, gerçeği yansıtmayan spiker konuşmaları, oyuncu pozisyonlarının kendini değiştirmesi, işlevsiz yapay zekâ, gösterilen yanlış istatistikler, eksik takımlar, yanlış hesaplamalar, sıkıcı diyaloglar ve kabul edilemez grafikler olarak oyunun forumlarında ve sosyal medyada paylaşılan sıkıntıların bazıları.

     FIFA’yı zorlayacak bir başka konu ise Nintendo Switch konsolu için çıkardıkları FIFA 20 Legacy Edition. Bu sürüm, halihazırda her sene bir önceki oyuna oldukça benzer olan yeni sürümlerin eleştirildiği bir anda piyasaya çıktı. FIFA’nın kendi websitesinde yer alan soru cevap kısmında ‘FIFA 20 Legacy Edition’ın FIFA 19’dan nasıl bir farkı var?’ sorusu verilen cevapla her şeyi anlatır vaziyette. Verilen cevap: ‘FIFA 20 Legacy Edition, FIFA 19 ile aynı oynanışa sahiptir, hiçbir geliştirme ve kayda değer bir iyileştirme bulunmamaktadır.’ Bahsettiğimiz sürüm için fiyatlar ise 50 dolar ile 60 dolar arasındadır.

FIFA 20 felaketi devam ederken, bir başka kriz patlak verdi. Söz konusu olay oyunun turnuvasına kayıt yaptırmanız halinde gerçekleşiyor. Şu ana kadar kayıt yapan 1600 oyuncunun email adresleri, kimlik bilgileri ve kullanıcı bilgileri başka oyuncular ile nedeni bilinmeyen bir hatadan ötürü paylaşıldı. Oyuncular bu sorunu, yaptıkları başvuruyu onaylarken keşfettiler. FIFA’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada olayın incelendiği ve kayıtların durdurulduğu bilgisi verildi.

Kaynak için tıklayınız.