Özellikle son 10 senede, büyük araba firmaları kar etmek için belli yollara başvuruyorlar. Bunların en bilinenleri arasında ise Japonların montajlarını araçlar ihraç edilirken gemide yapması. Belli lüks markalar ise satışlarını arttırabilmek ve arabaların maliyetini düşürmek için düşük hacimli motor üretiyorlar ya da motorlarını farklı şirketlerden satın alıyorlar.

Range Rover ve Land Rover


Hindistanlı otomobil firması olan TATA’ya satılmasıyla gündem olan Range Rover ve Land Rover’da Evoque, Sport ve Velar’da kullanılan 2.0 benzinli ve dizel motorlarını Ford üretiyor. TATA’ya satılmadan önce Range Rover ve Land Rover’ın hisseleri Ford’a aitti.

Porsche

Volkswagen, 2012 senesinde Porsche‘nin yüzde 49,9’unu satın aldı ve üretimini üstlendi. Neredeyse motorlarının tamamını üreten Volkswagen, Porsche’nin 2009’da çıkardığı ilk dizel modeli olan 3lt v6 ,240 beygir gücünde ki Cayenne’nin motoruda Volkswagen’e aitti. Volkswagen aynı zamanda Bentley ve Lamborgini içinde motorlar üretmektedir.

Audi


Volkswagen’nin üzerinde büyük bir etkisinin bulunduğu başka bir markada Audi’dir. Audi’nin RS ve R8 modelleri haricinde de bütün motorları Volkswagen’a aittir. 70’lerde Audi’yi himayesi altına alan Volkswagen, yüzde 99,5 oranında bir hisseye sahiptir.

BMW


Kurulduğu günden itibaren tek bir gruba sahip olan BMW’nin de hakkında bilinen en yanlış şeylerden biri bütün motorlarını kendi ürettiğidir. Motorlarının bir bölümünü kendi üreten BMW, 1.5 benzin, 1.6 dizel, benzin 16d, 18i ve 20i kodlu motorlarını PSA (Pegeout Citroen) grubundan almaktadır. Özellik 20i kodlu motoru BMW’nin amiral gemisi olan 5 serisi de dahil bir çok aracında kullanmaktadır.

Mercedes-Benz

Alman otomotiv devi olan Mercedes şüphesizdir ki konfor ve prestij denince ilk akla gelen markalardan biridir. Mercedes, motorlarının çoğunu kendi üretse de düşük hacimli dizel motorlarını Renault’tan alıyor. A, B, C, CLA ve GLA modellerinde kullanılan 1.5 ve 1.6 dizel motorlarını tercih eden Mercedes özellikle C serisinde kullanılan  dizel motorun şanzımanla sekronize olamaması ve çok yetersiz kalması üzerine 2018 sonrasında üretilen C serisi için  dizel motorunu kendi üretmeye başladı.