TGeçtiğimiz günlerde İstanbul’da büyük bir deprem meydana geldi. Sonrasında birbirinden haber almak isteyen insanlar telefonlarına sarıldılar. Ancak telefon hatları uzun bir süre çalışmadı. Bu sorunun en çok yaşandığı telekomünikasyon şirketi Türk Telekom’du.

Türk Telekom aboneleri  depremin yaşandığı öğlen saatlerinden, ertesi sabaha kadar süren bir kesintiye maruz kaldılar. Sonrasında aboneler hatlarını değiştirmek istediklerinden yakındılar. Sadece Türk Telekom aboneleri değil diğer operatörlerin kullanıcıları da bu kesintiye sessiz kalmadılar ve sosyal medyada büyük bir tepki gösterdiler. Bu durum Twitter’da da en çok konuşulanlar arasında girdi. Bunun yanı sıra basın da Türk Telekom’u çok eleştirdi. 

Diğer telekomünikasyon şirketlerinde de ara ara kesintiler yaşandı ancak buna rağmen insanlar yakınlarıyla iletişim kurabildiler.

Kurumların itibarlarını korumaları adına böyle bir kriz anında hızlı ve bilgilendirici bir açıklama yapmaları önemlidir. Ancak Türk Telekom depremin yaşanmasından 4 saat sonra bir açıklama yaptı.  Açıklamalarında yoğunluk kaynaklı kesinti sorunu yaşandığını söylediler. Aboneler kesinti yüzünden zaten çok tepkililerdi. Bu geç gelen açıklamadan sonra tepkiler iyice büyüdü.

Gece saatlerinde ikinci bir açıklama yapıldı. Kısa bir süre sonra hatların düzeleceğini bildirdiler.

Ancak ertesi sabahın erken saatlerinde gelen yeni bir açıklamaya kadar sorun düzelmedi. Açıklamalarında iletişim kesintisinden etkilenen tüm abonelerinden özür dilediklerini ilettiler. Ardından tüm abonelerine 10 GB internet hediye ettiler.

Deprem anında iletişimsizlik insanları çok daha korkutan bir durum.  O anda depremi yaşayan bir insanın tek düşünebildiği önce kendi güvenliği ardından da yakınlarının güvenliğidir. Sahip olduğumuz dakika ve internet haklarımız acil bir durumda kullanılamadıktan sonra bir hiçtir. Maalesef Türk Telekom deprem anında yakınlarıyla iletişim kuramayan abonelerini yarı yolda bırakmış oldu.

Kaynak için tıklayınız.

“Depremden Sağ Çıkan Whatsapp Oldu” adlı yazımızı okumak için tıklayınız.