Fast food sektör liderlerinden Burger King ve en büyük rakibi olan McDonald’s arasındaki çekişme senelerdir sürüyor.

Son olarak Stephen King’in “O” kitabından uyarlanan film gösteriminin sonunda “Asla Bir Palyaço’ya Güvenme”mesajıyla verdiği reklam çalışması yapmıştı. Sonrasında da cadılar bayramında benzer bir mesajı içeren bir reklam filmiyle ezeli rakibine palyaçoların güvenilmez olduğuna dair göndermede bulundu.

Geçtiğimiz 10 Kasım günü Burger King şaşırtan bir o kadar da kalplere dokunan bir atakta bulundu. Bu sefer Burger King’in amacı rakibine destek olmaktı. McDonald’s Arjantin, 10 Kasım’ı “McHappy Günü” olarak kutladı ve gün boyunca satışı yapılan Big Mac’lerden elde edilen geliri kanserli çocuklara destek olmak amacıyla bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını söyledi.

Burger King Arjantin de rakibine destek olmak amacıyla David ajansıyla birlikte ülkede bulunan 107 restoranının tümünde Whopper satışlarına bir gün süreyle ara verdi ve 10 Kasım’ı “Whopper’sız Bir Gün” ilan etti. Whopper siparişi vermek isteyen müşterilerini de McDonald’s’a yönlendirdi. Durumu ilk başta anlamlandıramayan müşteriler, projeyi öğrendiklerinde Burger King’i takdir ettiler.

Markalardan görmeye alıştığımız sosyal sorumluluk projelerinden bu sefer farklı olarak güzel bir amaç için birbirlerini destekleyen rakipler görüyoruz. Her ne kadar projenin ilk adımını McDonald’s atmış olsa da gün sonunda asıl takdiri Burger King almış oldu.