Call of Duty, bu sene yeni oyunu Modern Warfare’in çıkmasına sayılı günler kala kendini bir krizin içinde buldu. Krize sebep olan bilgi oyunun resmi oyun videolarında görüldü. Oyuna gelmesi beklenen yeni oyun modu ‘Special Ops’un bir kısmı 1 yıl süre ile sadece PlayStation sahipleri tarafından erişilebileceği belirtildi. Oyun şirketleri son zamanlarda daha çok kazanç için bu tarz tekelcilik sözleşmelerine başvurmaya başladı.

   Bu durum milyonlarca bilgisayar ve öbür konsol sahiplerini üzmekten ziyade kızdırdı. Sosyal medyada kendini haksızlığa uğramış hisseden oyuncular tepkilerini dile getirdiler. Yapımcılar Reddit üzerinden hayranlarına olayı açıklamakta zorlandı. Bir yapımcının ‘ilk gün oynayamayacağınız için üzgünüz ama elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz’ demesi dikkat çekti.

   Bu olay devam ederken internette başka bir bilgi dolaşmaya başladı. İçeriden sızdığı iddia edilen bilgi, oyunun para ile yeni ve güçlü silahları açabilmeniz hakkındaydı. Bu bilgi haliyle sosyal medyada başka bir tepki dalgasına daha yol açtı. Tekrar Reddit üzerinden bu olayın gerçeği yansıtmadığını söylediler. Bütün bu yaşananlarla birlikte, oyunun çıkmasına 2 haftadan az bir süre kala çok sayıda ön siparişin iptal edildiği iddiaları dolaşmaya başladı.

Gelişmeleri merakla takipteyiz…

Kaynak 1 Kaynak 2 Kaynak 3 Kaynak 4