fur fashion ile ilgili görsel sonucu

Bu yıl moda endüstrisinde sıkça karşımıza çıkan kavramlar arasında etiklik ve sürdürülebilirlik geliyor.Gucci‘nin karbon dengelemesinden, Dior‘un orman teması ile bağdaştırdığı etkileyici 2020 İlkbahar/Yaz defilesine, moda endüstrisi çevresel etkileri azaltmanın yollarını aradı. Şimdi de Kaliforniya, Amerika’nın kürk satışı ve üretimini yasaklayan ilk eyalet olduğunu açıkladı ve buna yönelik kanun çıkardı. 

2023’ten itibaren, bölge sakinlerinin gerçek kürkten yapılan giysiler, ayakkabılar ve el çantaları satmaları yasaklanacak ve 500 dolara varan para cezaları, tekrarlanması halinde 1.000 dolarlık davalar açılacak.

2014’te perakende kürk sektörü satışlarda 1,5 milyar doları aştı ancak birçok büyük moda markası,nihayet koleksiyonlarında gerçek kürk kullanmaktan vazgeçti. Geçtiğimiz yıl Gucci, Versace, Armani, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney ve Ralph Lauren bundan böyle gerçek kürk kullanmayacaklarını duyurdu. Londra‘nın en büyük alışveriş merkezlerinden Selfridges ise, Şubat 2020′den başlayarak egzotik hayvan derileri satışını yasakladı.

Kaynakça:http://www.hurriyet.com.tr/dunya/californiada-artik-kurk-ve-deri-yasak-41349972

https://vogue.com.tr/haber/kurk-kullanimina-son-diyen-ilk-eyalet-kaliforniya

https://www.ntv.com.tr/dunya/abdnin-kaliforniya-eyaletinde-kurk-uretimi-ve-satimi-yasaklaniyor,6iK_LW61zUm_6UWFFJikEg