League of Legends, 16 Ekim’de 10. yaşını kutladı. Riot Games tarafından piyasaya sürüldüğü 27 Ekim 2009’dan bu yana her geçen sene artan popülerliği ve oyuncu sayısıyla kısa zamanda dünya üzerinde en çok oynanan oyunlar arasına girdi. Çıktığı zaman şampiyon sayısı 40 olan oyuna bugüne kadar 105 yeni şampiyon eklendi. Haritalarından oynanışına kadar birçok yeniliğe gidildi ve e-sporun en önemli aktörlerinden oldu.

     Kutlamalar 16 Ekim’de bir canlı yayın ile başladı. Oyuncular haftalar öncesinden duyurulan ve oyunda yaşanması beklenen büyük değişiklikleri öğrenmeyi bekliyorlardı. Kimsenin bilmediği ise, Riot Games’in kutlamalara kadar sır olarak sakladığı yeni projeleriydi. League of Legends artık Riot Games’in tek oyunu olmayacak. Şirket 5 yeni oyun üzerinde çalıştığını duyurdu. Açıklamalar özellikle hayran kitlesini soluksuz bıraktı.

     ‘Legends of Runeterra’ duyurulan ilk oyun oldu. ‘LoL’ temalı bu kart oyunu kısa süreliğine oyuncuların deneyebilmesi için erişime açıldı. Oyun hala geliştirme aşamasında fakat belirli tarihlerde oyunun çıkacağı 2020’nin ilk çeyreğinden önce oynama fırsatı bulabileceksiniz. Bir başka büyük duyuru ise ‘League of Legends: Wild Rift’ oldu. Sonunda beklenen oldu ve ‘LoL’ bilgisayar dışına çıktı. 2020’de telefonunuzda ve konsolunuzda ‘LoL’ oynayabileceksiniz.

     Riot Games’in üzerinde çalıştığı diğer oyunların ise henüz adları belli değil fakat türleri belli oldu. Bir dövüş oyunu, ‘FPS’ (First-Person Shooter) oyunu ve ‘RPG’ (Role-playing Game) oyunu üzerinde çalışılıyor. Oyunlar dışında hayran kitlesinin uzun zamandır talep ettiği film hayalleri ise kısmen gerçekleşti. Riot, ‘Arcane’ isimli bir animasyon dizisinin tanıtım videosunu paylaştı. ‘Arcane’, 2020 yılında yayınlanmaya başlayacak ancak hangi platformlardan erişilebileceği henüz belli değil.

Kaynak için tıklayınız.