Geçtiğimiz günlerde Blizzard’ın Hearthstone oyuncusu ‘Blitzchung’u Hong Kong’un arkasında durduğunu belirttiği için turnuvalardan men etmesi büyük tepki çekmişti. Blizzard bu sefer Hong Kong’u destekleyen Amerikan Üniversitesi takımını men etti. Takımdan bazı oyuncuların ‘Hong Kong’a özgürlük, Blizzard’a boykot’ yazan bir pankart tuttukları fotoğraf internette yer aldı. Bunun üzerine Blizzard bütün takıma aynı cezayı, yani 6 ay turnuvalardan uzaklaştırma cezası uyguladı.

     Şirket cezanın küçük düşürücü, alaycı ve rahatsız edici eylemlerden dolayı verildiğini oyunculara yolladığı bir e-mail ile belirtti. Ceza alan kişilerin aslında baskı altında ve insan hakları ihlaline maruz kalan Hong Kong’a destek oldukları için verilen bu ceza ve gerekçesi kimseye inandırıcı gelmedi. Öyle ki, Amerikan senatörleri Ron Wyden ve Marco Rubio, Blizzard CEO’su Robert Kotick’e bir kınama mektubu gönderdi.

     Mektubu özetleyecek olursak senatörlerin Blizzard’ın verdiği kararlara karşı duydukları endişeyi ve onlara kararlarını gözden geçirme davetlerini içeriyor. Senatörler demokrasiyi savunan insanların Çin ile yapılan ticari anlaşmalar yüzünden cezalandırılmasını kınamalarıyla devam ediyor. Senatörler ayrıca şirketin kendi ilkeleriyle çatıştıklarını, konuşma özgürlüğüne müdahale ettiklerini ve Beijing’den gelen komutlardan ziyade etik olma çağrısıyla devam ediyor. Blizzard’dan henüz bir açıklama gelmemekle beraber gelişmeleri takipteyiz…

Kaynak için tıklayınız.