En önemli teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple uzun süredir bir MacBook Pro modeli tasarlıyordu ve tüketiciler bu modeli ilk defa görme şansı buldu. Detaylar şu şekilde: 16 inç MacBook Pro modeli özellikle yurt dışında merakla bekleniyor. Yeni dizüstü bilgisayarın bir değişiklik olmaması halinde ay sonunda tanıtılacağı bekleniyor. Ayriyeten macOS Catalina 10.15.1 de yeni gelecek olan dizüstünün içinde olacak. Bu özellik kullanıcıların çıkardığı sesleri dinleyip Siriyi geliştirmeye ve bazı Mac modellerinde çıkan sorunları güncelleştirmelerle gidermeyi amaçlıyor.

Ses kaydını ise kullanıcılar izin verdiği zaman yapabiliyor. Şu an için sadece gümüş ve uzay grisi bulunan ürünün daha önceden söylendiği gibi tamamen farklı bir tasarıma sahip olmayışı bazı kullanıcıları tatmin etmemiş olabilir. Mevcut MacBooklardan farklı olarak ürün 15 inç kasasında 16 inçlik bir ekran sağlıyor. Ay sonunda tanıtılması ve satışının olması ihtimali ciddi şekilde artan bilgisayar yüksek ihtimalle USB-C haricinde hiçbir port taşımıyor ve diğer bilgisayarlarla aynı kalınlıkta. MacBooklarda olacak olan yeni ve köklü değişime uğraması beklenen tasarımın 2020 sonlarında karşımıza çıkacağı bekleniyor.

Cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak, gücünü İntel’in 9. Nesil Coffee Lake-H işlemcilerinden alacak ve 8 çekirdeğe kadar işlemci özelliği sunacak. Ayrıca model OLED değil TFT LCD ekran üzerine kurulu olacak. LG Display üretimi ekranda 3072×1829 piksel çözünürlük sunacak laptopun, ayrıca klavyeside yenilenmiş olarak karşımıza çıkacak. Yeni Mac modelinin 96W USB-C şarj cihazı ile satışa sunulacağı da söyleniyor.

Kaynak