İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı 2009 mezunu ve sonrasında da öğretim görevlisi olan dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik AnadolFloransa Bienali kapsamında çağdaş sanatın gelişimi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunan sanatçılara verilen “Lorenzo il Magnifico Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Ödül komitesi, sanatçının, izleyicisinin hayal gücünün sınırlarını alt üst ederken estetiğin yeniden düşünülmesini tetikleyen bir algı oyununa sürükleyen deneysel ve yaratıcı sürecinden övgüyle bahsetti. 

Anadol’un algoritmalar tarafından üretilen kompozisyonlarla bir görüntü düzlemi üzerinde değişen formların illüzyonlarından oluşan üç boyutlu bir enstalasyon olan Eriyen Hatıralar (Melting Memories) adlı çalışması XII. Floransa Bienali’nde sergilenecekEriyen Hatıralar, izleyiciyi yaşlanma, bilişsel bozulmalar ve ölümlülük üzerine düşünmeye itiyor.

Refik Anadol:
Sanat ve bilimin buluştuğu noktada ses getiren işlere imza atan dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik Anadol, İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı’ndan mezun oldu. Los Angeles’taki University of California’dan Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans derecesi alan ve Antilop’un eş kurucularından biri olan Anadol, Los Angeles’ta yaşıyor ve çalışmalarını orada sürdürüyor. Sanatçı, mimari, yapay zeka ve medya sanatı arasında hibrit bir ilişki yaratan, kaynağını sinirbilimden alan görsel/işitsel performanslar, üç boyutlu enstalasyonlar ve parametrik veri heykelleri üretiyor.