DeFacto akıllı mağaza fikriyle giyim sektöründe dijitalleşme adına yeni bir dönem başlattı. İstanbul Akasya AVM‘de açılan bu yeni mağaza ile Türkiye’de bir ilk yapıldı. Mağazanın içinde kasalar bulunmuyor. Müşteriler ödemelerini kendileri yapabiliyor. Bunun yanı sıra mağazada bulunan akıllı aynalardan mağazada bulunan kıyafetlerin araması yapılabiliyor. Ürünün bilgileri incelenebiliyor. Böylelikle mağaza içinde gözünüzden herhangi bir ürün kaçmamış oluyor.

Sadece mağazanın içinde bulunan ürünlerle sınırlı kalınmamış oluyor. Sistemde kayıtlı olan bütün ürünler depolarda bekliyor. Yani  birkaç yüz metrekarelik bir mağazaya milyonlarca ürün sığdırılmış oluyor.

Kabine elinizde bir ürünle girdiğinizde kabin içinde de bulunan akıllı aynalar elinizdeki ürünün rengini ve bedenini otomatik olarak tespit ediyor ve ekrana getiriyor. Kabinden çıkmadan akıllı aynayı kullanarak mağazadaki satış danışmanlarından tek bir tık ile ürünün farklı bir bedenini veya farklı bir rengini talep edebiliyorsunuz.

Dijitale adapte olamayıp geleneksel alışkanlıklarını sürdürmek isteyen müşteriler kesinlikle olacaktır. DeFacto Genel Müdürü İhsan Ateş’in bu konuyla ilgili bir açıklaması bulunmakta.
“Biliyorsunuz, müşterilerimiz dijital deneyim yaşamaktan da hoşlanıyor ama yine de ‘mağazada deneyeyim, dokunayım, ne aldığımı iyi bileyim’ gibi kaygıları da var. Biz bu mağazada aslında online deneyimle normal mağaza deneyimini birleştirdik.” DeFacto’nun akıllı mağazası alışverişe dijital çözümler sunarken geleneksel yöntemlerden de tümüyle vazgeçmiş değil.

Kaynak İçin Tıklayınız.