Her gün birçok evcil hayvan evinden kaçabiliyor ve kaybolabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek adına Vodafone geçen sene evcil hayvan sahipleri için çok faydalı bir hizmet sundu. V-Pati adlı bu hizmet ile evcil hayvanlarının anlık olarak nerede oldukları GPS üzerinden takip edilebiliyor. Hayvanlar olması gereken yerden farklı bir noktaya gittiklerinde sahipleri bu durumdan haberdar olabiliyor. Vodafone da bunun üzerine sokakları kendine mecra edinerek çok sevimli bir kampanyaya imza attı.

Benek, Boncuk, Çakıl, Dost, Duman, Fındık, Garip, Köpük, Pamuk, Paşa, Prenses, Minik gibi yaygın kullanılan evcil hayvan isimleri belirlendi ve aynı ismi taşıyan sokak tabelalarının etrafına köpek görselleri yerleştirildi.  O sokaktan geçmeyecek insanlar olabileceği için ise aynı görselleri Google Street View’a  koydular. O sokaktan geçsek de, internetten adres arasak da bu sevimli hayvan görsellerini görebiliyoruz.

Sokak tabelaları sanki görseldeki köpeğin tasması gibi duruyor. Kaybolan evcil hayvanlar için yapılacak bir kampanyada mecra olarak sokakları kullanmak çok yerinde ve yaratıcı bir karar.

Kaynak İçin Tıklayınız.