Geçtiğimiz günlerde Reno 2 ve Reno 2Z modellerini Londra’da yaptığı lansman ile tanıtan ve bu serisiyle teknoloji meraklıların odak noktası haline gelen Oppo, akıllı telefon pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz 10 yılda özellikle A Serisi 2020; fotoğrafçılık kabiliyetleri, özgün tasarımı, uzun ömürlü pil özelliği ve uygun fiyatıyla z kuşağı gençlerinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Reno2 serisinde de sınırları zorlamaya devam ediyor.

Yeni geliştirilmiş 2X optik zum yapabilen 48MP Ultra Geniş Dörtlü Kamerası ile profesyonel fotoğrafçılık deneyimi ve 4K video teknolojisi sunuyor. Yakın ya da uzak, hareketli ya da hareketsiz fak etmeden her anda ileri düzeyde fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Ekran çözünürlüğü 1080 x 2340 piksel ve 6.5 inçlik bir Dinamik AMOLED kullanılmış. Reno2 serisinde aynı zamanda 19 saat kesintisiz mobil kullanım, hızlı sarj ve 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Bu seride ayrıca bilim ve sanatı bir araya getirmesiyle ön plana çıkan Oppo, doğadan ilham alarak ‘’Alacakaranlık Sisi’ ve ‘Okyanus Yeşili’ adında LED ışıklarının kullanıldığı özgün kaplamalar tasarladı. Oppo bu ve bunun gibi birçok özelliğiyle kaliteli içerik üretiminde önde gelen isimlerden birisi olmaya devam edecek gibi duruyor.

Akıllı Telefon Pazarında Çin Devri

Çin merkezli teknoloji üreticisi olan OPPO, orta segment akıllı telefon sektöründeki payını da hızla artırmaya devam ediyor. Pazarda liderliğini koruyan Koreli Firma Samsung’un ardından ikinci sırada yer alan Apple bu sene 4. sırada yer alıyor. Geçen yıla göre satışları %15 düşen Apple önce Huawei’nin daha sonra Oppo’nun gerisinde kaldı.

Küresel olarak akıllı telefon pazarının daraldığı bir dönemdeyiz. Ekonomik yavaşlama ile tüketicilerin telefon yenileme süreleri uzadı ve satışlar azaldı. İnsanlar artık yüksek performans ve uygun bütçeli telefonları tercih etmeye başladı.  

Araştırma şirketi IHS Markit’in verilerine göre, 2019 Nisan- Haziran döneminde dünya genelinde 332.1 milyon adet akıllı telefon satıldı. Ancak bu satışlar geçen yıla göre yüzde 3.6 bir düşüş yaşadı.

En büyük 1o markanın 7’sinin çinli olduğu bu pazarda Apple, Oppo ve Huawei’den sonra Xiaomi ile’de rekabet edecek gibi duruyor. 

Oppo Reno 2 teknik özelliklerine bakmak için:

https://www.oppo.com/tr/smartphone-reno2/

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/oppo-reno-2-ve-reno-2z-tanitildi-iste-tum-ozellikleri-ve-fiyati-41352342

https://www.cnnturk.com/teknoloji/oppodan-z-kusagina-a-serisi-2020

https://www.haberturk.com/apple-akilli-telefon-pazarinda-huawei-den-sonra-oppo-ya-da-gecildi-2514368-teknoloji

https://www.haberturk.com/iste-akilli-telefon-satis-rakamlari-2457148-teknoloji

https://www.cnnturk.com/teknoloji/oppodan-z-kusagina-a-serisi-2020