Şirket içi verimliliği artırmak adına birçok firmanın çalışma saatlerini veya günlerini azalttığını biliyoruz. Microsoft Japonya da geçtiğimiz Ağustos ayında haftalık çalışma süresini dört güne düşürerek bu firmaların arasında yer aldı. Akabinde de bu deneme sürecinde yaşanılan değişimler, artan verimin ve tasarrufun ne denli olduğu paylaşıldı.

Microsoft Japonya çalışanları Ağustos ayında beş Cuma günü süresince, maaşlarında veya yıllık izinlerinde herhangi bir kesinti olmaksızın, çalışmadılar. Paylaşılan bilgilere göre çalışanlar bu süreçte %25,4 oranında daha az mola verip daha çok işlerine odaklandılar. Ve şirket içi verimlilik %40 oranında arttı. Müşteriler ile birebir iletişimde olması gereken çalışanlar Cuma günü çalışmamalarının zor olduğunu belirtirken genel olarak çalışanların %92,1‘i haftada dört gün çalıştıkları bu yeni sistemi sevdiklerini belirtti.

Bütün bunların yanı sıra Ağustos ayında ofisler fazladan beş gün boş kaldığı için elektrik kullanımı da %23,1 oranında azaldı. Ve %58,7 oranında da daha az kağıt çıktısı alındı. Çalışma sürelerinin kısaltılmasının çalışanlar üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra çevre üzerinde de bıraktığı olumlu etkiyi görebiliyoruz.

Kaynak İçin Tıklayınız.