UNILAD, kan bağışı konusunda cinsiyetçiliğe ve cinsel tercihlere dayalı bağışlara dikkat çekmek için bir kampanya başlattı.

UNILAD geçtiğimiz yıl LADbible Group’a katılan bir medya kuruluşudur. Kuruluş, FreedomToDonateve reklam ajansı ELVIS ile beraber İngiltere kanunları tarafından kan bağışlanmasının yasak olduğu kişiler için kan bankası projesini yaratıyor. Pek çok ülkede olduğu gibi gay ve biseksüel bireylerin kan bağışında bulunması İngiltere’de de onaylanmıyor. Bu bireyler sadece üç ay süresince cinsel ilişkide bulunulmaması durumunda kan bağışı yapılabiliyor. Proje ile gay ve biseksüel erkeklere özel ilk kan bankası ortaya çıkıyor. Kan bankası 23 Kasım’da Londra’da gizli bir konumda açılacak.  

Kampanyanın amacı buradaki ayrımcılığa dikkat çekmenin yanı sıra  gay ve biseksüel bireylerin kan bağışı yapması durumunda hiçbir sağlık problemi, zararı olmayacağını göstermek. Kampanya sosyal medyada #BloodWithoutBias etiketiyle destek ararken aynı zamanda Change.org adresinden imza atarak da katılım sağlanabiliyor.

Kaynak İçin Tıklayınız.