Neredeyse yaşamımızın her alanında kadın & erkek eşitsizliğinin sonuçlarını günümüzde hala  açıkça görmeye devam ederken bu sorun iş dünyasında da oldukça büyük bir yer kaplıyor. Özellikle ‘’Glass Ceiling’’ – cam tavan- adı verilen görünmez bir cam tavanı temsil eden bu kavram erkek çalışanların CEO gibi yüksek mevkilere kolaylıkla ulaşabilirken kadın çalışanların bu mevkilere kolay ulaşamadıklarını temsil ediyor. Kadın çalışanlar için sanki görünmez bir cam tavan varmışçasına belli bir konuma kadar yükselip üst düzey yönetici konumlarındaki erkek çalışan sayısıyla oldukça belirgin bir şekilde bu ayrım görünüyor. 

Sadece bununla da kalmayıp aynı konumda çalışan kadın ve erkeklerin farklı ücretlere tabi tutulduğuna şahit oluyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada da bu durum aynı şekilde süre gelirken Birleşik Krallık’ta cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğine dikkat çekmek adına SheSays ve Mr. President temsili paralar tasarladı. 

Erkeklerin kazandığı her bir pounda karşılık aynı iş karşılığında kadınların 82 peni kazanmasına dikkat çekmek amacıyla Eşit Ücret Günü kapsamında 100 adet bozuk para üretilip inluencer’lara ve iş kadınlarına gönderildi. Görünüşte bir pound gibi duran paralara yakından bakıldığında 82 pound olduğu görülüyor. 

Mr. President Ortak Kurucusu ve CCO’su Laura Jordan Bambach iş yerindeki ücret eşitsizliğinin şu anki koşullarda 60 yıl sonra ortadan kalkacağını dile getirdi. Bunun yanı sıra Paygappound.co.uk sitesine girdiğinizde ücret eşitsizliğini meslekler boyutunda da görebiliyorsunuz. Örneğin reklam alanında bir poundun değeri 79 peniye, pazarlamada ise 93 peniye düşüyor. Bu mesleklere özel yapılan paralar da sosyal medyada paylaşılabiliyor. 

Kaynak için Tıklayınız.