Son dönemlerde oyun sektörü blockchain’e yönelmiş durumda, dijitalleşmenin artmasıyla blockchain’e her sektörden ilgi olduğu gibi son dönemde hızla büyüyen oyun sektörünün de ilgisi var. Oyun dünyasının bilinen şirketi Ubisoft’ta blockcahin ile yeni bir oyun ağı oluşturma kararı aldı.

Ubisoft’un blockchain projesinin adı ‘’UOS’’

Blockchain’den bahsedecek olursak bitcoin adında ki sanal para biriminin alışverişinin gerçekleştirildiği altyapı denebilir, bitcoin blockchain’in sadece bir uygulaması. Blockchain oldukça güvenli tüm alışveriş bilgileri bilgisayarlara depolanıyor ve gerçek her zaman kaydediliyor yani en güvenli yöntem diyebiliriz. 

Blockchain’in ödeme teknolojilerinde kolaylık sağladığını söylemiştik Ubisoftta bu sisteme geçti ve blockchain temelli yeni sistemini tanıttı. UOS isimli bu sistem oyunculara en iyi blockchain deneyimini sunuyor. Bu sistem merkezi olmayan bir ağ etkileişimini hem oyunculara hem de oyun geliştiricilerine sunuyor yani iki tarafta alıcı ve satıcı olmak üzere güven içinde alışveriş işlemlerini yapmış oluyor. UOS’ta sadakat sistemi de var oyun satın alırken sadakat puanı kazanıyorsunuz. Bu sayede Ubisoft hem oyuncuları memnun etmiş oluyor hem firmanın itibarını ve güvenini arttırıp kalıcı hale getiriyor.

Kaynak