Dünya Engelliler Günü 1992 yılında 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edilmiştir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konularının önemi vurgulanır. BM’nin engellilik alanında çalışmaları uzun yıllardırdevam etmektedir. Engelli bireylerimizi, topluma kazandırmak ve onlar için daha rahat ve uygun bir yaşama ortamı sunmak için çalışıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün hesaplamalarına göre Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğu tahmin edilmektedir. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu özel günün anlamını daha iyi kavramamızı sağlayacak etkinlikler düzenlendi.

Trabzonspor kulübü ise günün anlam ve önemiyle ilgili farklı bir projeye imza attı. Engelli çocuklar Trabzonsporlu futbolcuların resimlerini çizdiler, daha sonra çizilen resimler futbolcuların soyunma odalarına asıldı ve etkinliğin bir videosu oluşturuldu. 

Sultangazi Belediyesi, engelli çocuklar ve aileleriyle birlikte farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursunve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuksosyal medya hesabından günün anlam ve önemi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Selçuk, paylaşımında “El ele oldukça, spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına her alanda engelleri aşmak mümkün.” dedi.

Kaynak İçin Tıklayınız.https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/oktaydan-3-aralik-dunya-engelliler-gunu-paylasimi/1662375 https://www.posta.com.tr/trabzonspordan-3-aralik-dunya-engelliler-gunu-icin-eglenceli-etkinlik-2223807 https://www.ntv.com.tr/saglik/turkiye-nufusunun-yuzde-12si-engelli-3-aralik-dunya-engelliler-gunu,EmHjKGE_G0Wwin11XT9LWA