Ford, McDonald’s ile işbirliği yaparak benzerine az rastlanır bir geri dönüşüm projesi için yeşil ışık yakmış bulunmakta. McDonald’s‘dan aldığı kahve atıklarını plastiğe çevirerek otomobil üretiminde kullanmayı amaçlayan ABD merkezli otomobil devi hem otomobil sektörüne hem de dünyaya örnek olacak bir davranış sergiliyor.

McDonald’s restoranlarında kullanılan filtre kahve atıklarını geri dönüştürerek plastiğe çevirip otomobil parçası halinde otomotiv sektöründe kullanacak olan Ford geri dönüşüm alanında büyük bir adım atarken gıda sektörü atıklarından yapılacak olan plastiğin %20 daha hafif olmasıyla otomotiv sektörünün son zamanlardaki problemlerinden bir tanesi olan ve sektör üzerindeki baskıyı arttıran emisyon değerleri problemine de alternatif bir çözüm üretmiş oluyor.

Neredeyse %20 oranında hafifleyecek parçalar sayesinde araçları hafifleyecek olan Ford hafif araçların enerji tüketimi konusunda %25 daha verimli olacağı görüşünde. Ford öncülüğünde gerçekleştirilen bu proje sayesinde çok da uzak olmayan bir gelecekte tamamen geri dönüştürülmüş parçalardan oluşan otomobiller kullanmak mümkün olacak gibi görünüyor.

Kaynak için tıklayınız.